Manşetler

Oppo 125W hızlı şarj teknolojisiyle telefonların pilini 20 dakikada dolduracak

oppo 125w hızlı şarj

Oppo hızlı şarj çözümleri geliştirme konusunda uzun süredir öncü şirketler arasında yer alıyor. Örneğin, OnePlus’ın telefonlarında kullanılan Dash Charge sisteminin altında da Oppo’nun imzası bulunuyor. Çinli üretici şimdi de kendi cihazlarında çok daha yüksek şarj hızlarına ulaşmayı başardı. Oppo 125W hızlı şarj teknolojisini duyurdu.

Oppo’nun yeni teknolojisi, 4000 mAh kapasiteli bir pili 20 dakika içinde tamamen doldurabiliyor. Pilin doluluk oranı, 5 dakika içinde ise yüzde 41’e çıkıyor. Bu da Oppo’nun hızlı şarj konusunda zaten kendisine ait olan rekoru 10 dakika geliştirdiği anlamına geliyor. Şirketin mevcut 65W şarj teknolojisiyle 4000 mAh kapasiteli pili 30 dakika içinde doldurulabiliyor.

Bu teknolojinin sadece büyük bir güç adaptörü üretmek ve bunu telefona takmaktan ibaret olmadığını söylemek gerekiyor. Şarj adaptörünün, kablosunun ve telefonun pilinin güvenlik ve verimlilik adına bir arada geliştirilmesi önem taşıyor. Oppo’dan yapılan açıklamada, 125W hızlı şarj teknolojisini destekleyen telefonun henüz ticari bir ürüne dönüşmediğinin altı çizildi. Bu cihazda iki adet 6C pil hücresinin kullanıldığını belirten şirket, söz konusu hücrelerin “pil oranı konusunda öncü” olduğunu da vurguladı. Şarj adaptörünün ise gelişmiş güç yoğunlaştırma teknolojilerinden yararlandığı ve böylelikle boyutunun artmasının önüne geçildiği belirtildi.

Oppo yeni şarj teknolojisinin kullanılacağı ilk telefonu konusunda şimdilik bilgi vermedi. Şirketin bu tarz özellikleri genellikle telefonlarını çıkarmadan önce duyurmayı tercih ettiği biliniyor. Oppo Reno Ace, hâlihazırda “dünyanın en hızlı şarj olan telefonu” unvanını elinde bulunduruyor. Bu telefonun 4000 mAh kapasiteli pili, 65W şarj adaptörüyle yaklaşık 31 dakika içinde tamamen doluyor. Vivo ve alt markası iQOO 120W hızlı şarj teknolojisini duyursa da, söz konusu teknoloji henüz bir cihazda kullanılmış değil.

Oppo 125W dışında başka bir şarj teknolojisi de duyurdu

Oppo kablosuz şarj teknolojisini uygulama konusunda hızlı şarjdaki uygulamasına kıyasla oldukça yavaş kalmıştı. Şirketin kablosuz şarj desteğine sahip ilk telefonu olan Ace 2, geçtiğimiz nisan ayında resmiyet kazanmıştı. Oppo şimdi kablosuz şarj konusunda da en hızlı çözümü sunduğunu iddia ediyor.

Oppo’nun verdiği bilgiye göre; 65W AirVOOC teknolojisi, 4000 mAh kapasiteli bir pili 30 dakika içinde kablosuz olarak doldurabiliyor. Bu hız, 65W AirVOOC’un piyasadaki pek çok kablolu şarj teknolojisinden de hızlı olduğu anlamına geliyor. 65W AirVOOC kablosuz şarj cihazı da geliştiren şirket, bu cihazın ne zaman piyasaya sürüleceği konusunda bilgi vermedi.

Oppo 125W kablolu hızlı şarj ve 65W AirVOOC teknolojilerinin yanında GaN teknolojisiyle boyutlarını küçülttüğü iki kompakt şarj cihazını da duyurdu. 50W mini SuperVOOC bir kartvizit boyutunda olmasıyla dikkat çekerken; 110W mini hızlı şarj cihazı da standart bir 18W şarj adaptörüyle aynı boyutlara sahip.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER