Teknoloji

Xiaomi 14 Pro’nun şarj hızı için beklenen doğrulama geldi

xiaomi 13 pro türkiye fiyatı xiaomi 13T xiaomi 14 pro

Xiaomi 14 serisinin çıkışının önündeki yasal engelleri temizlemeye devam ediyor. Şirket son olarak Xiaomi 14 Pro modeli için Çin’de 3C sertifika kurulundan onay aldı. 23116PN5BC model numarasıyla kayıtlara giren telefon, tıpkı selefleri gibi 120W kablolu şarj desteğiyle kullanıcıların karşısına çıkacak.

Telefonun 3C tarafından onaylanması, zorunlu testlerden bir tanesinden daha geçtiği ve piyasaya çıkışı için bir engeli daha aştığı anlamına geliyor. Xiaomi 14’ün 90W şarj desteğiyle geleceği daha önce doğrulanmıştı. Şirket bu modelde Xiaomi 13’e kıyasla şarj hızını artırsa da, Pro versiyonda 120W hızı değiştirmedi.

Xiaomi 14 serisinin kasım ayında resmiyet kazanması bekleniyor. Bunun için önce Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 3 işlemcinin resmi duyurusunu yapması gerekiyor. Söz konusu duyuru da 24 Ekim’de gerçekleştirilecek. Çin’de 11 Kasım’da kutlanan “Bekarlar Günü” aynı zamanda büyük bir alışveriş etkinliği niteliği taşıyor. Xiaomi’nin de yeni telefonlarını bu tarihe yetiştirmesi sürpriz olmayacaktır.

Xiaomi 14 Pro’nun Çin dışına çıkması biraz zaman alabilir

Xiaomi’nin Çinlilerin para harcamaya meyilli olduğu bir dönemde yeni telefonlarını piyasaya sürmesi mantıklı görünüyor. Uluslararası çıkış içinse biraz daha beklemek gerekeceğe benziyor. Daha önceki serilerde Çin ve uluslararası çıkış arasında yaklaşık iki ay geçmişti. Xiaomi 14 ve Xiaomi 14 Pro için de aynı senaryonun tekrarlanması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER