Teknoloji

Xiaomi 14’ün yüksek şarj hızı resmi sertifikayla doğrulandı

Xiaomi 13

Xiaomi 14 serisinin 2023 bitmeden gözler önüne çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor. Serinin üyelerinin Çin’in sertifika kurulu 3C tarafından onaylanmış olması da bu ihtimali kuvvetlendiriyor. Veri tabanına 23127PN0CC model numarasıyla giren standart modelin 90W şarj hızıyla geleceği de 3C tarafından doğrulanmış oldu.

90W şarj desteğinden yararlanabilmek için Xiaomi MDY-14-EC şarj adaptörüne sahip olmak gerekiyor. Ancak akıllı telefonun kutusundan bu adaptörün çıkıp çıkmayacağı konusunda şimdiden bir şey söylemek pek kolay değil.

Xiaomi 13 serisinin üyeleri Çin dışında şarj adaptörüyle birlikte satılmıştı. Çin’de ise telefonun kutusundan şarj adaptörü çıkmamıştı. Dolayısıyla telefonun maksimum şarj hızından yararlanmak isteyenlerin ekstra bir harcama yapması gerekmişti.

xiaomi 14

90W şarj hızının Xiaomi için yeni bir şey olmadığını söylemek gerekiyor. Ancak serinin “standart” modeli için bunun önemli bir sıçrama olduğuna dikkat çekmekte fayda var. Xiaomi 12 ve 13, 67W şarj desteğiyle kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Bu telefonların Pro versiyonları ise 120W şarj desteği sunuyor.

Xiaomi 14 Pro’da şarj hızı artacak mı?

Xiaomi 14 Pro’da şarj hızının artıp artmayacağı belirsizliğini koruyor. Bu konuda daha kapsamlı bilgilerin önümüzdeki dönemde paylaşılması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER