Teknoloji

Xiaomi 13 Pro 12 Ultra ile aynı ana kamerayla gelecek

xiaomi 13 pro

Xiaomi’nin yeni amiral gemisi serisini aralık ayında duyurması bekleniyor. Doğal olarak bu serinin üyeleriyle ilgili dedikodular da etrafta dolaşıyor. Bu dedikoduların en yenisi, Xiaomi 13 Pro’nun teknik özelliklerine ışık tutuyor.

Ünlü duyumcu Yogesh Brar’ın paylaşımına göre, akıllı telefon Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 işlemciyle gelecek. Bu işlemciye 8 veya 12 GB RAM eşlik edecek. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 128, 256 ve 512 GB olarak sıralanacak.

Telefonda ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü 1 inç Sony IMX989 sensörün üstleneceği görülüyor. Xiaomi bu sensörü 12 Ultra modelinde de tercih etmişti. 50 megapiksel ultra geniş açılı ve 50 megapiksel telefoto sensörün de ana kamerayı tamamlayacağı görülüyor.

IMX989 Sony ve Xiaomi’nin ortak çalışmasıyla geliştirilmişti. Bu süreçte araştırma ve geliştirme için 15 milyon dolar harcanmıştı. IMX989’un hem hafif olması hem de yüksek bir performans sergilemesi bu sensörün 13 Pro’da da tercih edilmesini sağlıyor.

Surge C2 görüntü sinyali işlemcisi ve Surge P2 şarj çipi de telefonda bulunması beklenen özellikler arasında yer alıyor. Xiaomi’nin kamera için yine Leica ile iş birliği yapacağı da sızıntıda verilen bilgilerden biri.

Xiaomi 13 Pro’yla tanışmak için yukarıda da belirttiğimiz gibi aralık ayında resmiyet kazanacak. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde Xiaomi ve Pro versiyonuyla ilgili yeni haberler duymak ve sızıntılarla karşılaşmak da sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER