Teknoloji

Xiaomi 13 Pro yine kavisli ancak 12 Pro’dan daha küçük ekranla gelecek

xiaomi 13 pro

Xiaomi 13 Pro’ya ait olduğu söylenen bir fotoğraf kısa bir süre önce internete sızmıştı. Akıllı telefonun Xiaomi 12S Ultra’da da mevcut olan 1 inçlik IMX989 sensöre sahip olacağını gösteren bu fotoğraf, tasarımın genel hatları konusunda ise pek fazla ipucu vermemişti. Ancak OnLeaks ve Zoutons tarafından paylaşılan taslak görseller sayesinde 13 Pro’ya her taraftan bakmak mümkün oluyor.

Telefonun kamera modülü farklı açılardan da pek heyecan verici görünmüyor. Ancak burada kamera modülünün barındırdıklarının daha önemli olduğunu unutmamak gerekiyor. Ana kamera işlevini gören 50 megapiksellik büyük sensöre yine 50 megapiksel çözünürlüklü ultra geniş açılı ve telefoto kameraların eşlik edeceği belirtiliyor. Bu kameraların sensör büyüklükleri ve odak mesafeleri ise belirsizliğini koruyor.

Xiaomi 13 Pro’nun 163.0 x 74.6 8.8 mm boyutlarında olduğu belirtiliyor. Kamera çıkıntısı da dahil edildiğinde telefonun kalınlığı 11.8 mm’ye çıkıyor. Bu boyutların Xiaomi 12 Pro’yla hemen hemen aynı olduğunu belirtmek gerekiyor. 12 Pro’dan çok az daha kalın olan 13 Pro, 12S Ultra’dan da çok az daha ince olduğu anlaşılıyor.

xiaomi 13 pro

Xiaomi 13 Pro 30 Aralık’ta tanıtılabilir

Xiaomi 12 Pro’da 6.73 inç olan ekran büyüklüğünün 13 Pro’da 6.65 inçe ineceği söyleniyor. Yine kenarlara doğru kavislenecek olan bu ekranın orta üst kısmındaki delik telefonun ön kamerasına ev sahipliği yapacak. 13 Pro’nun parmak izi tarayıcısı da ekranın içine yerleştirilecek.

xiaomi 13 proSöylentilere göre, Xiaomi 13 Pro 30 Aralık’ta resmiyet kazanacak. Akıllı telefon, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 işlemciyle gelen ilk cihazlardan biri olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER