Teknoloji

Yeni Xiaomi 12 Ultra görselleri tasarımın detaylarını gözler önüne seriyor

xiaomi 12 ultra

Xiaomi 12 Ultra ile ilgili sızıntılara düzenli olarak yenileri eklenmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta ortaya çıkan görseller, telefonun kırmızı Leica modülü kamera modülünü göstermişti. Şimdi de telefonun tasarımını daha detaylı şekilde gözler önüne seren görseller ortaya çıktı.

OnLeaks ve Zoutons tarafından paylaşılan görseller, Xiaomi’nin yeni amiral gemisine kapsamlı bir bakış atmayı sağlıyor. Kamera modülünün tasarımı, geçmiş sızıntılarda görülenlerle büyük benzerlik görülüyor. Kamera modülünde sekiz kesik olsa da, telefonun arkasında sadece dört kamera sensörü bulunuyor.

Daha önce çıkan haberlerde 12 Ultra’nın selefi 11 Ultra gibi üç arka kameraya sahip olacağı söylenmişti. Ancak yeni sızıntıda 12 Ultra’nın arkasında ekstra bir kamera sensörünün olduğu görülüyor.

xiaomi 12 ultraZoutouns’un haberine göre, ana kamera görevini 50 megapiksel sensör üstlenecek. Hem ultra geniş açılı hem de periskop kameralarda 48 megapiksel sensör kullanılacak. Ön tarafta ise 20 megapiksel çözünürlüklü sensör kullanıcıları bekleyecek.

12 Ultra’da 6.6 inç büyüklüğünde kavisli AMOLED ekranın bulunacağı söyleniyor. Yenileme hızı ise 120 Hz olacak. 3200 x 1440 piksel çözünürlük, 20:9 görüntü oranı ve HDR10+ desteği ekranın özellikleri arasında yer alıyor. Stereo hoparlör ve Snapdragon 8 Gen 1 işlemcinin de telefonda mevcut olacağı belirtiliyor.

xiaomi 12 ultraDaha önce çıkan haberlerde Xiaomi 12 Ultra tanıtımı için mayıs ayı işaret ediliyordu. Ancak bir süre önce ibre temmuz ayına dönmüştü. Telefonun Xiaomi 12S adıyla tanıtılması da ihtimaller arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER