Teknoloji

Xiaomi 12 Ultra kırmızı Leica logosunu taşıyacak

xiaomi leica

Xiaomi ve Leica arasındaki iş birliğinin resmi duyurusu bir süre önce yapılmıştı. Bu iş birliğinin ilk meyvesinin Xiaomi 12 Ultra adıyla tanıtılması bekleniyor. Temmuz ayında tanıtılacağı açıklanan telefonun kamerasının hemen üstünde Leica’nın kırmızı ikonik logosunu görmek mümkün olacak.

Akıllı telefonun arka paneline ait olduğu söylenen bir görsel, ünlü duyumcu Digital Chat Station tarafından paylaşıldı. Leica logosunu daha önce sadece özel üretim Leitz 1 isimli telefonunda kullanmıştı. Leica’nın kamerasını Huawei ile birlikte hazırladığı telefonlarda ise “Leica” markası sadece isim olarak geçmişti.

Digital Chat Station’ın paylaşımı başka detayları da gözler önüne seriyor. Akıllı telefonun arka panelinde siyah deri veya beyaz seramik seçeneklerinin sunulacağı belirtiliyor.

xiaomi 12 ultra12 Ultra’nın arkasında üçlü bir kamera sisteminin bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Burada ana kamera görevini 50 megapiksel sensör üstlenecek. 48 megapiksel periskop kamera ve 48 megapiksel ultra geniş açılı kamera sistemi tamamlayacak.

Xiaomi ve Leica iş birliğinin ilk meyvesi Xiaomi 12 Ultra olarak anılsa da, telefonun Xiaomi 12S adıyla resmiyet kazanacağı da iddialar arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER