Teknoloji

Xiaomi ve Leica iş birliğinin ilk meyvesi Xiaomi 12S olacak

xiaomi leica
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Xiaomi ve Leica arasındaki iş birliğinin duyurusu kısa süre önce yapılmıştı. Bu iş birliğinin ilk meyvesi Xiaomi 12S olacak gibi görünüyor. Temmuz ayında tanıtılacağı açıklanan akıllı telefona dair ilk somut işaretler ortaya çıktı.

Daha önceki haberlerde iki şirketin birlikte geliştireceği ilk telefonun Xiaomi 12 Ultra adıyla resmiyet kazanacağı iddia edilmişti. Ancak sızan görseldeki telefonun 12S adını taşıyacağı belirtiliyor. Weibo’da paylaşılan fotoğrafta telefonun kamera modülünde Leica markası net bir şekilde görülüyor.

12S ve 12S Pro hakkında daha önce başka işaretler de ortaya çıkmıştı. Xiaomi’nin yeni telefonları, kısa süre önce IMEI’nin veri tabanında da boy göstermişti. Bu veri tabanı telefonların özellikleri konusunda bilgi vermiyor.

xiaomi 12sSöylentilere göre, Xiaomi 12S Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 Plus işlemciyle kullanıcıların karşısına çıkacak. Akıllı telefonun kamera modülünün tasarımı itibarıyla Xiaomi 12’ye benzediği görülüyor. Ancak Leica ile olan iş birliğine bağlı olarak başka özelliklerin de sunulması da beklentiler arasında yer alıyor. Önümüzdeki dönemde 12S ile ilgili yeni bilgilerin gün yüzüne çıkması da sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER