Teknoloji

Xiaomi 12 Ultra için 120W şarj hızı ve daha büyük pil iddiası

xiaomi 12 ultra

Xiaomi Mi 10 Ultra 120W hızlı şarj desteğiyle gelen ilk akıllı telefon olmuştu. Ancak bu telefonun takipçisi Mi 11 Ultra’da maksimum şarj hızı 67W’a çekilmişti. Duyumcu Digital Chat Station’ın paylaşımına göre, Xiaomi 12 Ultra ile birlikte 120W şarj desteği geri dönecek.

Digital Chat Station, Xiaomi 12 Ultra’nın piliyle ilgili başka bilgiler de paylaştı. Buna göre, telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi verecek 4860 mAh kapasiteli pil 120W kablolu ve 50W kablosuz şarj desteğiyle gelecek.

Aralık ayında tanıtılan Xiaomi 12 Pro’da 260 mAh daha küçük bir pil bulunuyor. Kablolu ve kablosuz şarj hızları konusunda ise Xiaomi 12 serisinin bu iki üyesi arasında bir fark olmayacak.

Digital Chat Station, telefonun ekran özelliklerinden bahsetmeyi de ihmal etmedi. Buna göre, Xiaomi 12 Ultra’da Samsung tarafından üretilen 1440p+ çözünürlüklü AMOLED ekran bulunacak. Bu ekranın yenileme hızı da yüksek olacak. Daha önceki sızıntılara göre, telefon 11 Ultra’yla aynı kamera donanımını paylaşacak. Ancak kamera modülünün yeni bir tasarım ve Leica markasıyla gelmesi bekleniyor.

Telefonda ana kamera görevini 50 megapiksel sensörün üstleneceği söyleniyor. 48 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve yine 48 megapiksel telefoto kamera da telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

Xiaomi 12 Ultra için henüz resmi bir açıklama gelmiş değil. Telefonun tanıtım tarihi de belirsizliğini koruyor. Serinin diğer üyelerini Çin dışına çıkarmayan Xiaomi’nin ilk çeyrek bitmeden hem Xiaomi 12 Ultra’yı tanıtması hem de tüm modelleri küresel ölçekte satışa sunması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER