Teknoloji

Xiaomi 12 serisi Çin dışında satışa sunuluyor

xiaomi 12 serisi

Xiaomi 12 serisi geçtiğimiz yılın son günlerinde Çin’de gözler önüne çıkmıştı. Akıllı telefonların küresel lansman etkinliği de sonunda gerçekleştirildi. Serinin üyeleri çok yakında dünyanın dört bir yanında satışa sunulacak.

Seride hâlâ üç cihaz bulunuyor. Bu etkinlikte Xiaomi 12 Ultra modelinin tanıtabileceği söylense de, bu bir söylenti olmaktan öteye gidemedi.

Serinin en gelişmiş üyesi olan Xiaomi 12 Pro’da Snapdragon 8 Gen 1 işlemci ve 6.73 inç LTPO AMOLED ekrana sahip. Akıllı telefonun arkasında ise 50 megapiksel çözünürlüklü üç kamera kullanıcıları bekliyor.

Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 120W hızlı şarj desteğine sahip 4600 mAh kapasiteli pil veriyor.

Xiaomi 12’de de 50 megapiksel ana kamera mevcut. Ancak bu kamera sensörü, Pro’dakiyle aynı değil. Dolayısıyla kameranın sunduğu deneyimde de farklılıklar söz konusu. Bu kameraya 13 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 5 megapiksel telefoto kamera eşlik ediyor. 4500 mAh pil kapasitesi değişmese de, şarj hızı 67W seviyesine iniyor.

Xiaomi 12X’in kalbinde ise diğer iki modelden farklı olarak Snapdragon 870 işlemci bulunuyor. Bu modelin tasarımı Xiaomi 12’den farklı görünmese de, bazı ana özelliklerden feragat edildiğini belirtmek gerekiyor. Dolayısıyla Xiaomi 12X “amiral gemisi” sınıfının altında kalıyor.

Xiaomi 12 serisinin üyelerinin ABD’deki başlangıç fiyatları şu şekilde:

  • Xiaomi 12 Pro: 999 dolar
  • Xiaomi 12: 749 dolar
  • Xiaomi 12X: 649 dolar

Xiaomi 12 serisi ABD’nin yanı sıra Avrupa, Latin Amerika, Afrika, Orta Doğu ve Güneydoğu Asya’da satışa sunulacak. Telefon İngiltere’de nisan ayı itibarıyla piyasada olacak.

İLGİLİ HABERLER