Eğlence

Xbox TV uygulaması ve TV Stick’in çıkışı için yeni iddia

microsoft xbox games showcase 2023
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un oyun CEO’su Phil Spencer 2020’nin kasım ayında yaptığı açıklamada, 12 ay içinde Xbox oyunlarının TV ekranına “aktarılabileceğini” belirtmişti. 2021’in haziran ayında ise Xbox’ın TV uygulamasının ve TV Stick olarak anılan özel cihazın yolda olduğu açıklanmıştı.

İlk açıklamanın üstünden 17 ay, ikinci açıklamanın üstünden ise 11 ay geçmiş durumda. VentureBeat sitesinden Jeff Grubb ve The Verge sitesinden Tom Warren‘ın haberleri, bekleyişin henüz sona ermediğini gösteriyor.

Grubb’a göre, Xbox Stick önümüzdeki 12 ay içinde piyasaya çıkacak. Microsoft’un geçmişte de benzer bir ürün geliştirdiğini ancak E3 2016’daki duyurudan hemen önce bu ürünü piyasaya sürmekten vazgeçmişti.

The Verge sitesinden Tom Warren ise Xbox TV uygulamasının ve TV Stick’in “Xbox Everywhere” isimli girişim çerçevesinde oyuncularla buluşacağını belirtti. Hem uygulamada hem de TV Stick’te oyunlar bulut üzerinden oynanacak. Warren, Xbox Cloud Gaming deneyiminin önümüzdeki aylarda daha fazla oyunu kapsayacağını ve daha fazla pazarda kullanıcılarla buluşacağını belirtti.

Microsoft’tan konuyla ilgili çalışmaların ne aşamada olduğu konusunda yakın zamanda resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak önümüzdeki dönemde bu sessizliğin bozulması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER