EğlenceTeknoloji

Xbox Series X Kinect için hazırlanan oyunları çalıştırmayacak

microsoft xbox series x

Microsoft, Xbox Series X oyun konsolunun Kinect’i desteklemeyeceğini ve Kinect’e özel olarak hazırlanan Xbox One oyunlarını çalıştırmayacağını doğruladı. Konuya ilişkin açıklama, Xbox şefi Phil Spencer’ın imzasını taşıyan bir blog yazısıyla yapıldı.

Spencer yazıda şu ifadeleri kullandı: “Bizim niyetimiz Kinect gerektirmeyen tüm Xbox One oyunlarının ilk günden itibaren Series X‘te oynanabilmesi. Xbox Series X’in emsalsiz gücü sayesinde favori oyunlarınızın büyük kısmı bu yeni konsolda birkaç kat daha hızlı yüklenecek ve daha iyi görünecek.”

Microsoft, yeni nesil konsolunda mevcut Xbox One oyunlarının desteklenmesi konusunda oldukça açık ifadeler kullanmıştı. Şirket, hem orijinal Xbox One oyunlarının hem de eskiyle uyumluluk politikası çerçevesinde desteklenen Xbox 360 oyunlarının yeni nesil konsolda oynanabileceğini belirtmişti. Kinect desteğinin olmaması konusunda ise ilk defa bu kadar net ifadeler kullanıldı.

Yine de, bu duruma çok şaşırmamak gerekiyor. Xbox Series X’in arkasında özel bir Kinect girişi bulunmuyor. Microsoft, Xbox One X’te de bu girişe yer vermemişti. Şirket, üretimini 2018’de sonlandırdığı USB Kinect adaptörü gibi ürünler için de destek sunmayacak.

Spencer, blog yazısında Microsoft’un özel Xbox oyunları için oyuncuları Xbox Series X satın almaya zorlamayacağının da altını çizdi. Microsoft yöneticisi, önümüzdeki iki yıl boyunca Xbox Game Studios tarafından çıkarılacak oyunların hem Xbox Series X’te hem de Xbox One X’da oyuncularla buluşacağının altını çizdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER