Teknoloji

Xbox One X ve One S yakında 1440p çözünürlük desteğine kavuşacak

microsoft xbox one x

xbox one xMicrosoft’un en güçlü oyun konsolu Xbox One X, geçtiğimiz kasım ayında satışa sunulmuştu. “Supersampling” olarak adlandırılan ve 1080p çözünürlüklü ekranlarda oyunların görüntü kalitesini artıran özellik, Microsoft’un konsolunun en güçlü yönleri arasında sayılıyor.

One X, hâli hazırda 4K sinyallerini özel olarak 1080p’ye indiriyor. Bu da 1440p çözünürlüklü QHD monitör sahiplerinin ekranlarının kapasitesinden daha düşük bir çözünürlüğe razı olmasına sebep oluyor. Ancak bu durum yakında değişecek.

1440p monitör desteği ilk olarak geçtiğimiz yılın sonlarında duyurulmuştu. Xbox Platform Partner Grubu’nun program müdürü Kevin Gammill, Twitter hesabı aracılığıyla 1440p desteğinin yakında aktif hâle geleceğini belirtti.

Gammill paylaşımında kesin bir aman aralığı vermedi. Gammill, tweetinde şu ifadeleri kullandı: “1440p desteğinin ne zaman geleceğine dair pek çok soru alıyorum. İlk ön izleme halkasında olan Xbox One S ve One X sahiplerini yakında hoş bir sürprizi bekliyor.”

Xbox One X şaşırtmasa da, Xbox One S sürpriz etkisi yapıyor

Xbox One X için 1440p desteğinin hazırlanmakta olduğu biliniyordu. Ancak Xbox One S için de 1440p desteğinin ipucunun verilmesi, sürpriz niteliğini taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER