Manşetler

Xbox One X duyuruldu, 7 Kasımda çıkacak

Aylardır süren dedikoduların ardından Microsoft nihayet “Project Scorpio” adıyla anılan yeni oyun konsoluna resmiyet kazandırdı. Bu oyun konsolunun resmi adı Xbox One X oldu. Microsoft’un Xbox One X şeklindeki adlandırması, şirketin gizemli bir S logosunun ticari kullanım haklarını almasından sadece günler sonra geldi. Ayrıca Scorpio’ya dair ipuçları da E3 tanıtım videoları sayesinde ortalığa saçılmaya başlamıştı. Microsoft Xbox One X konsolunu 7 Kasımda dünya çapında satışa sunmayı planlıyor.

Tüm mevcut Xbox One aksesuarları yeni Xbox One X’te de çalışacak. Bunun yanı sıra tüm mevcut Xbox 360 uyumlu oyunlar ve Xbox One oyunları da bu konsolda çalışacak. Microsoft, One X’te “süper örnekleme” adını verdiği bir yöntem sayesinde yeni oyunların 1080p TV’lerde daha iyi görüntülenmesini sağlayacak.

Yeni konsol 6 teraflopluk grafik işlemci gücüyle çıkacak, böylelikle esas rakibi olan PS4 Pro’nun 4.2 teraflopluk gücünün üstüne çıkacak. Microsoft, Scorpio’da 1172 MHz’de çalışan özelleştirilmiş bir GPU motoru kullanıyor. Bu da sadece Xbox One’ın 853 MHz’lik birimine göre değil, Sony’nin PS4 Pro’sunda bulunan 911 MHz’lik GPU motorunun da ötesine geçiyor.

Microsoft daha önce tüm 900p ve 1080p Xbox One oyunlarının Xbox One X’te doğal 4K çözünürlükte çalışacağının, ayrıca mevcut Xbox One ve 360 oyunlarının da gözle görülür bir performans artışı yaşayacağının sözünü vermişti. Microsoft’un yeni konsolunun arkası Xbox One S’i temel alıyor, HDMI giriş portu mevcutken Kinect için özel bir port bulunmuyor. Ayrıca Scorpio, içinde buhar hazneli soğutma sistemi barındırıyor. Benzer teknoloji GTX 1080 gibi üst sınıf PC oyun kartlarında da kullanılıyor.

Microsoft yeni Xbox One X’in şimdiye kadar üretilmiş en küçük Xbox oyun konsolu olduğunu söylüyor. Tasarımı mevcut Xbox One S modeline epey benziyor. Yeni konsol için çıkacak ilk oyunlardan bir tanesi Forza Motorsport 7 olacak, bu oyun doğal 4K çözünürlükte ve 60fps destekli olarak çıkacak. Aşağıda bu oyunun özel oynanış videosunu izleyebilirsiniz. Forza Motorsport 7 oyunu 3 Ekimde çıkacak.

Öte yandan Microsoft, Xbox One X’in çıkışıyla birlikte konsola özel 22 farklı oyunun çıkacağı bilgisini de paylaştı. Bunların arasında Crackdown 3, Forza Motorsport 7 ve Sea of Thieves de bulunacak.

En başta da belirttiğimiz gibi, yeni Xbox One X 7 Kasımda dünya çapında satışa sunulacak. Ürünün fiyatı ülkeden ülkeye değişiklik gösterecek, ancak açıklandığı kadarıyla ABD’de 499 dolar, Avrupa’da 499 avro, Birleşik Krallık’ta 449 pound, Kanada’da 599 Kanada doları ve Avustralya’da 649 Avustralya doları olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER