Teknoloji

Disksiz Xbox One S için beklenen duyuru yaklaşıyor

microsoft xbox summer game fest

Microsoft‘un Xbox Game Pass‘i başarılı biçimde hayata geçirmesinin ardından Xbox’ın uzun süredir konuşulan disksiz versiyonunun çıkması daha mantıklı hâle gelmişti. “Xbox Maverick” kod adıyla anılan disksiz konsolun varlığına ve özelliklerine dair sızıntılar bir süredir etrafta dolaşıyordu. Optik sürücünün yerini ekstra bir sabit diskin aldığı konsolla ilgili sızıntılar, daha somut bilgileri gözler önüne seriyor Xbox One S All Digital adını taşıyacağı belirtilen konsolun tanıtım tarihi de iyiden iyiye yaklaşmış gibi görünüyor.

WinFuture tarafından yayınlanan fotoğraflar, disksiz Xbox One S’i daha yakından tanıma fırsatını veriyor. Konsol, görüntü açıdan mevcut Xbox One S ile hemen hemen aynı yerde duruyor. Blu-ray sürücüsünün yokluğu görsel anlamda da en temel farkı oluşturuyor.

Disksiz Xbox One S’in Avrupa’da 1 TB depolama alanıyla piyasaya çıkacağı ve oyunculara Sea of Thieves, Forza Horizon 3 ve Minecraft’ın yüklü biçimde sunulacağı belirtiliyor. Konsolun fiyat etiketinde ise 230 avro yazacağı söyleniyor. 16 Nisan’da duyurulacağı iddia edilen Xbox One S All Digital’ın daha önce konuşulduğu gibi 7 Mayıs’ta piyasaya çıkacağı belirtiliyor.

Xbox One S All Digital, Microsoft açısından önemli bir sınav olacak gibi görünüyor. Disksiz bir oyun konsolunun oyun severler tarafından nasıl karşılanacağı çok uzun süredir merak ediliyor. Eğer disksiz sistem başarılı olursa, yeni nesil oyun konsollarında tamamen dijital sistemler görme ihtimali yükseleceğe benziyor.

İLGİLİ HABERLER