Manşetler

Disksiz Xbox One S’in çıkışı için 7 Mayıs işaret ediliyor

xbox one s all-digital
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft‘un Xbox One S konsolunun disksiz versiyonunun 7 Mayıs itibarıyla piyasaya çıkabileceği iddia ediliyor. İddiayı gündeme taşıyan ise şirkete ait olduğu belirtilen belgeleri yayınlayan Windows Central sitesi oldu. Haberde kullanılan ürün kutusu görseli de Windows Central sitesi tarafından orijinal belgelerden hareketle hazırlandı. Microsoft söz konusu konsol için Xbox One S All-Digital Edition ismini seçmiş gibi görünüyor.

Bu modelde şimdiye kadar çıkan Xbox One’larda bulunan Blu-ray disk okuyucusu yer almayacak. Söz konusu versiyonun fiyat etiketinde yazacak rakam bilinmese de, disk sürücüsünün çıkışının fiyatta fark edilir bir indirim sağlayacağı rahatlıkla söylenebilir.

Xbox One S’in disksiz versiyonu konusunda şimdilik Microsoft’tan resmi bir doğrulama gelmiş değil. Ancak daha önce çıkan dedikodularda konsolun nisan ayında duyurulup mayıs ayında satışa sunulabileceği belirtilmişti. Şirketin bu konsolu satın alacak olanlara bazı oyunları ön yüklü biçimde sunma imkânını sağlayacağı da söyleniyor. Böylelikle oyuncular konsollarını kutularından çıkarır çıkarmaz oyun deneyimini yaşamaya başlayabilecek.

Xbox One S All-Digital Edition, Microsoft adına oldukça mantıklı bir hamle gibi görünüyor. Şirket, Xbox Game Pass’in benimsenmesi için oldukça agresif bir çalışma yürütüyor. Xbox Game Pass’te aylık abonelik ücreti karşılığında oyunculara 100’den fazla Xbox oyunu sunuluyor. Sea of Thieves ve Crackdown 3 gibi Microsoft yapımı oyunlar ilk kez Xbox Game Pass’te oyuncularla buluşmuştu. Kısa süre önce Minecraft da servise dahil edilmişti. Microsoft bir yandan da PC’de, mobil cihazlarda ve konsollarda oyun deneyimi yaşatacak bulut oyun servisi xCloud üstünde çalışıyor. Bu da şirketin Xbox One S’in disksiz versiyonunu çıkarmasını daha anlamlı kılıyor.

İLGİLİ HABERLER