EğlenceTeknoloji

Xbox mobil uygulamasına hikaye desteği

xbox mobil

Microsoft, Xbox mobil uygulamasında hikaye göstermeye başladı. Snapchat’in popüler hâle getirdiği hikaye formatı, artık hemen hemen her mobil uygulamaya girmiş durumda. Instagram, Twitter, Facebook, Pinterest, LinkedIn’de görülen hikayeler, yakında Slack’te de kullanıcılarla buluşacak.

Xbox’ın iOS ve Android uygulamalarında oyuncular Xbox oyunlarından alınan hikayeleri görebilecek. Sosyal medya uygulamalarının aksine, Xbox’ta hikayeler kullanıcılar yerine markalar tarafından oluşturulacak.

Oyuncular uygulamada yoğun biçimde oynadıkları veya takip ettikleri oyunları hikayeleri görecek. Örneğin, çok yoğun şekilde Fortnite oynayan bir oyuncu, Xbox’ın mobil uygulamasında Fortnite’ın hikayelerini görecek. Veya Call of Duty’yi takibe alanlar bu oyunun hikayelerine erişebilecek.

Xbox mobil uygulamasındaki hikayelerin oyunları pazarlamak veya promosyonlardan oyuncuları haberdar etmek gibi bir amacı olduğu söylenebilir. Hikayelerin uygulamada ana sayfanın en üstüne yerleştirilmediğini de belirtmekte fayda var. Kullanıcılara hikaye oluşturma imkanı sunulup sunulmayacağı ise belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER