Eğlence

Microsoft Studios yola Xbox Game Studios ismiyle devam edecek

xbox game studios

Microsoft, oyun geliştirme pazarındaki faaliyetlerini farklı bir markayla sürdürme kararı aldı. Microsoft Studios adını taşıyan ana geliştirici şirketin adı Xbox Game Studios olarak değiştirildi. Bu yeni ismin altında Microsoft’un geçtiğimiz yıllarda bünyesine kattığı 13 oyun stüdyosu ve yayın kuruluşu bulunuyor.

Fallout: New Vegas’ın geliştiricisi Obsidian Entertainment, Halo serisinin mimarı 343 Industries, Gears of War’a imza atan The Coalition, Hellblade’i oyuncuların karşısına çıkaran Ninja Theory ve Wasteland 2’nin geliştiricisi inXile Entertainment, Xbox Game Studios’un çatısı altında bulunan yapılar arasında öne çıkıyor.

Microsoft son hamlesiyle Xbox’ın bünyesindeki tek oyun markası olduğu algısını biraz daha kuvvetlendiriyor. Xbox markası hem PC’de hem konsolda hem de mobil cihazlarda oyuncuları kucaklıyor. Oyun konsolu pazarında sıradaki turun 2020’de başlaması bekleniyor. Xbox’ın da iki konsolla oyuncuların karşısına çıkacağı söyleniyor. Bu konsollardan birinin doğrudan çevrimiçi oyun deneyimi üzerine odaklanacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor.

Microsoft, Xbox Game Studios ismine geçiş yaparak Xbox’ın mevcut modelleri için çok fazla sayıda özel oyun bulunmadığı algısını da kırmaya çalışıyor gibi görünüyor. Çevrimiçi oyun deneyimi konusunda da gaza basmayı planlayan yazılım devi, Xbox markasının da PlayStation kadar kuvvetli olması için çalışıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER