EğlenceManşetler

Xbox Bethesda Games Showcase 2022 yayınının önemli duyuruları ve fragmanları

xbox bethesda showcase 2022

Xbox, dün akşam saatlerinde gerçekleştirdiği Xbox Bethesda Game Showcase etkinliğinde Starfield oyununa uzun bir bakıştan Overwatch 2 ve Diablo IV haberlerine kadar geniş yelpazeye yayılmış duyuru ve içeriklerle oyun severlerin karşısına çıktı.

Bu etkinlik için Xbox, yalnızca önümüzdeki 12 ay içinde oynanabilecek oyunlara odaklandı. Yani aşağıda hakkında videoları ve detayları bulunan oyunlar için en azından çok fazla beklemek zorunda kalmayacaksınız. Bu makalede etkinlikte gösterilen ve bahsedilen oyunlarla ilgili özetleri bulabilirsiniz.

Hollow Knight: Silksong önümüzdeki bir yıl içinde çıkışa hazır

Popüler Hollow Knight bağımsız oyununun merakla beklenen devamı olan Hollow Knight: Silk Song, Xbox Game Pass aboneleri için daha ilk günde piyasaya sürülecek. Fragman, platform oyununun etkileyici sanatsal unsurlarını ve oynanışını gösteriyor, ancak henüz resmi bir çıkış tarihi yok.

Overwatch 2‘nin oynaması ücretsiz olacak

Overwatch 2‘yi oynamak ücretsiz olacak ve erken erişim 4 Ekim’de gelecek. Ayrıca oyunda Junker Queen adlı yeni bir tank kahramanı da yer alacak. Blizzard, 16 Haziran’da düzenleyeceği özel bir etkinlik dahilinde oyun hakkında daha fazla bilgi verecek.

Starfield oyun oynanışı gemi inşa yeteneklerini sergiliyor

Bethesda, 2018’den beri üzerinde çalışılan bir oyun olan Starfield’da karakter oluşturma ve gemi inşa etme yeteneklerine daha uzun bir bakış atma imkanı sundu. İnsan karakterleri hâlâ Bethesda tarafından yapılmış hissi verse de, merakla beklenen uzay keşfi rol yapma oyununun fragmanı oldukça umut verici görünüyor.

Persona serisi Xbox’a geliyor

Xbox, Persona 3 Portable, Persona 4 Golden ve Persona 5 Royal‘i Xbox konsollarına ve PC’ye getirmek için Persona geliştiricisi Atlus ile ortaklık kuruyor. Persona 5 Royal, 21 Ekim’de ilk gelen olacak.

Diablo IV gelecek yıl çıkıyor

 

Diablo IV gelecek yıl hem Xbox hem de PC için çıkacak. Gösteri sırasında Blizzard, oyunun eşli oynanış yeteneklerini gösterdi, Necromancer adlı beşinci ve son sınıfı tanıttı.

Gelecek Forza Motorsport çeşitli güncellemelerle gelecek

Yeni Forza Motorsport, Xbox Series X’in ışın izleme özellikleriyle desteklenen “yeni bir gerçekçilik düzeyi” ile gelecek. Diğer bazı değişiklikler arasında günün saati ve sıcaklıklardaki değişiklikler, lastik ve yakıt yönetimi, derinlemesine araç yapımı ve daha fazlası yer alıyor.

Halo Infinite‘in Pelican’ı Microsoft Flight Simulator‘a geliyor

Microsoft Flight Simulator: 40th Anniversary eklentisi Halo Infinite‘in Pelican’ını oyun içinde uçabilir hâle getiriyor. Ayrıca Smithsonian Ulusal Hava ve Uzay Müzesi ile “benzersiz bir iş birliği içinde” ortaklıklar da içerecek. Daha sonraki bir tarihte daha fazla ayrıntı sunulacak.

Redfall 2023’te geliyor


Xbox, Massachusetts’in kurgusal kasabası Redfall’da vampirleri savuşturan oyuncuları barındıran eşli oynanışlı, birinci şahıs nişancı (FPS) oyunu olan Redfall‘a yeni bir bakış imkanı sundu. Dishonored‘ın arkasındaki ekip olan Arkane Studios tarafından geliştirilen Redfall, geçen yıl E3’te ilk kez sahneye çıkmıştı.

Vin Diesel ile Ark 2 2023’te çıkıyor

Ark 2‘de Vin Diesel’e bir kez daha göz atma imkanı sunuldu. Tarih öncesi hayatta kalma sanal alanı, yabancı gezegen Arat’ta geçiyor ve gelecek yıl Xbox’a gelecek.

Forza Horizon 5 Hot Wheels genişlemesi temmuzda geliyor

Önceki Forza Horizon oyunlarında olduğu gibi, Forza Horizon 5‘te de sanal pist parçalarıyla yapılmış özel pistler oluşturmanıza ve bu pistlerde yarışmanıza olanak tanıyan bir Hot Wheels genişletme paketi geliyor. 19 Temmuz’da çıkacak olan genişleme, 2021 Hennessey Venom F5 ve 2000 Hot Wheels Deora II gibi yeni arabaları da içerecek.

Yeni bir Minecraft yan oyunu yolda

Minecraft Legends, kullanıcılardan “dünyayı birleştirmelerini” isteyen yeni bir aksiyon-strateji yan ürünü niteliğini taşıyor. Fragman, at sırtında düşman yığınlarını savuşturan ve kendi ekiplerine komuta eden tanıdık kutu görünümlü karakterleri gösteriyor.

Fallout: New Vegas yapımcılarından Pentiment adlı yeni bir oyun

Pentiment hakkında ilk fark edilen şey, benzersiz bir sanat tarzına sahip olması oluyor. Anlatı tarzı oyun 16. yüzyıl Bavyera’sında geçiyor. Oyun Fallout: New Vegas‘ı hayata geçiren stüdyo olan Obsidian’dan geliyor.

Sea of Thieves‘in yedinci sezonu yeni gemi özelleştirme seçenekleri getiriyor


Sea of Thieves‘in bir sonraki sezonunun adı “Captains of Adventure” olacak ve 21 Temmuz’da yayınlanacak. Fragmanı gemileri satın alma, adlandırma ve özelleştirme yeteneklerini gösteriyor.

Elder Scrolls Online için keşfedilecek yeni bir arazi

Elder Scrolls Online‘a yeni bir alan geliyor. High Isle, Systres Takımadaları’nda bulunan ve bölgenin Breton nüfusunu Yükselen Düzen’den korumanız gereken bir dizi adadan oluşuyor.

Hideo Kojima yeni bir gizemli oyun için Xbox Studios ile iş birliği yapıyor

Metal Gear serisindeki çalışmalarıyla tanınan geliştirici Hideo Kojima, etkinlik sırasında stüdyosunun Xbox ile yeni bir oyun üzerinde ortak olduğunu duyurdu. Şimdilik çok fazla ayrıntı paylaşılmadı, ancak Kojima’nın bir muhabirden kaldırmasını istediği sızdırılmış oynanış görüntülerinin konuyla ilgisi olduğu düşünülebilir.

Önümüzdeki bir yıl içinde gelecek Game Pass oyunları

gamepass

Son olarak Xbox, gelecek yıl boyunca PC ve Xbox için Game Pass’e gelecek olan oyunları gösterdi. Bunların arasında Overwatch 2, Persona 5 Royal, Redfall ve Starfield gibi Xbox’ın pazar akşamı tanıttığı birçok oyun da dahil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER