Eğlence

Oynaması ücretsiz oyun olarak çıkacak Overwatch 2’nin erken erişim tarihi belli oldu

overwatch 2

Activision Blizzard, pazar günü yaptığı açıklamada, Overwatch 2‘nin 4 Ekim’de “erken erişim” aşamasıyla birlikte çıkacağını duyurdu. En azından PVP kısımlarının bu biçimde açılacağı belirtildi. Üstelik büyük bir değişiklikle, oyun “oynaması ücretsiz” bir hâle geliyor, halbuki ilk Overwatch ücretli bir oyundu. Bu oyun PC, Xbox Series X/S, Xbox One, PS5, PS4 ve Nintendo Switch için çıkacak.

Blizzard başkanı Mike Ybarra, konuyla ilgili bir basın açıklamasında, “Overwatch 2 deneyiminin başlangıcını 4 Ekim’de sunmak ve orijinal oyunu bu kadar çekici kılan harika yeni içerikler ve ikonik kahramanların, haritaların ve oynanışın yeniden tasavvur edilmesini içeren heyecan verici yeni bir rekabet vizyonu sunmak için sabırsızlanıyoruz.” dedi . “Bu, franchise için her zaman açık ve sürekli gelişen bir dönemin başlangıcıdır ve Overwatch 2‘yi uzun yıllar boyunca taze ve eğlenceli tutmak için gelecekte iyi planlanmış sık ve önemli güncellemelerle oyunculara hizmet etme taahhüdüdür.”

Ayrıca Blizzard, Overwatch 2 için Junker Queen adlı ikinci bir yeni kahramanın tanıtımını yaptı. Şirket, bu yeni kahramanı “sibernetik yeteneklere sahip, yüksek mobiliteye sahip ve raylı tüfek kullanan eski bir Overwatch kaptanı” olarak tanımlıyor.

Şirket, yalnızca birkaç gün içinde gerçekleşecek bir “duyuru etkinliği” canlı akışında Overwatch 2 hakkında daha fazla bilgi paylaşmayı planlıyor. Bu etkinlik 16 Haziran’da TSİ 20.00’de yayınlanacak.

Blizzard, Overwatch 2‘yi ilk olarak 2019’da duyurdu, ancak oyunu, kapalı bir beta da dahil olmak üzere son birkaç ay içinde ciddi bir şekilde göstermeye başladı. Şirket, oyunun PVP ve PVE bölümlerinin gelişimini böldü. PVP öğesi 4 Ekim’de kullanıma sunulacak olsa da, PVE bölümünün ne zaman hazır olacağını hâlâ bilmiyoruz.

Microsoft, Activision Blizzard’ı yaklaşık 70 milyar dolarlık bir anlaşmayla satın almaya hazırlanıyor, ancak satın almanın Microsoft’un temmuz ayında başlayacak 2023 mali yılına kadar sonuçlandırılması beklenmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER