EğlenceTeknoloji

Diablo 4 için merakla beklenen duyuru sonunda geldi

diablo 4

Diablo 4 için uzun süredir beklenen resmi duyuru sonunda geldi. Oyunun yapımcısı Blizzard, ABD’nin Anaheim şehrinde gerçekleştirdiği BlizzCon 2019 etkinliğinde Diablo 4’e dair ilk bilgileri paylaştı. Serinin hâlihazırdaki en yeni oyunu olan Diablo 3, 2012’de yayınlanmıştı.

Oyunu uzun bir fragman eşliğinde duyuran Blizzard, serinin daha koyu olarak tanımlanabilecek eski oyunlarına benzer bir tarzı seçmiş gibi görünüyor. Blizzard, Diablo 4’ü temel olarak şu şekilde anlatıyor: “Diablo 4, Diablo 3’teki olaylardan yıllar sonra, milyonlar katledildikten sonra geçiyor. Güç boşluğunda, efsanevi bir isim yeniden ortaya çıkıyor.”

Blizzard, etkinlik sırasında Diablo 4’ün “karanlık köklere” dönüş anlamına geldiğini özellikle vurguladı. Şirketin oyunda açıkladığı ilk üç grup ise barbarlar, büyücüler ve druid oldu. Blizzard, oyunun oynanış videosunu da paylaştı.

Diablo 4 ne zaman yayınlanacak?

Blizzard, oyunun modern teknolojiyle hazırlandığını ve böylelikle serinin daha karanlığa ve daha derine taşınacağını belirtti. Şirket; yeni teknolojinin oyunda görülen, duyulan ve hissedilen her şeyin kalbinde olacağının da altını çizdi ve oyunun oyuncuları daha cesur ve ölümcül bir dünyaya götüreceğini vurguladı.

Oyun için şimdilik bir yayın tarihi açıklanmış değil. Blizzard şimdilik sadece oyunun PC, PS4 ve Xbox One’a geleceğini belirtmekle yetindi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER