EğlenceTeknoloji

Microsoft’tan Android için yeni Xbox uygulaması

xbox android

Microsoft, Android için yeni bir Xbox uygulaması hazırladı. Söz konusu uygulama, Xbox One (ve gelecekte Series X ve S) sahiplerinin konsollarındaki oyunlarını telefon veya tabletlerinde oynamasını mümkün kılacak. Bu imkandan şimdiye kadar sadece Xbox Insiders programının üyeleri faydalanabiliyordu.

Bunun xCloud’dan farklı bir özellik olduğunu belirtmekte fayda var. Burada kullanıcılar oyunları buluttan oynamıyor ve doğrudan cihazlarına indiriyor. Xbox Game Pass aboneliğine ihtiyaç duyulmuyor. Sony de PS3 ve PS4 için Remote Play ile benzer bir imkan sunuyor.

Şu an için beta etiketiyle kullanılan Xbox uygulaması, Xbox One’ın güncellenmiş kullanıcı arayüzüne benzer bir tasarıma sahip. En yeni Xbox Wireless Controller’daki paylaş butonuyla uyumlu çalışan uygulama, yakalanan ekran görüntülerinin veya alınan ekran kayıtlarının sosyal medyada paylaşımını kolaylaştırıyor. Kullanıcılar bu görüntüleri diledikleri takdirde kendi Xbox profillerinde de paylaşabiliyor.

Uygulama, Xbox Series X veya S kurulumu için de kullanılabilecek. Konsola güncellemeler inerken, kullanıcılar ayarlarını yapılandırabilecek. Oyun kütüphanesinin yönetilmesi ve uzaktan kumanda olarak kullanılabilmesi de Xbox’ın yeni Android uygulamasının öne çıkan yönleri arasında bulunuyor.

Uygulama üzerinden profillere de erişilebiliyor. Böylelikle arkadaşların yaptıklarını görmek veya onları oyun partisine davet etmek mümkün oluyor. Arama özelliği de sonuçlarda oyunları ve arkadaşları bir arada gösteriyor.

Yeni Xbox Android uygulaması Google Play Store üzerinden indirilebiliyor. Uygulamanın iOS versiyonunun ne zaman çıkacağı bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER