EğlenceTeknoloji

Microsoft xCloud oyun yayın servisini beta olarak açıyor

Microsoft xCloud oyun yayın servisini beta olarak açıyor

Microsoft Xbox Game Pass Ultimate abonelerinin yeni oyun yayın servisi xCloud’ı test etmelerine izin vermeye başlıyor. 11 Ağustos, yani bugün itibarıyla yazılım devi Android için Xbox Game Pass beta uygulamasının yeni sürümünü yayınlıyor. Bu sürüm oyun yayını özelliğini de içeriyor.

Daha önce xCloud olarak bilinen servis 15 Eylül tarihinde resmi olarak açılacak. Ancak beta uygulamasını Google Play Store’dan edinenler bu özelliği daha erken zamanda deneme imkanını elde edecekler.

Microsoft’tan konuyla ilgili olarak yayınlanan açıklamada, “15 Eylül’de Xbox Game Pass Ultimate ile bulut oyunlarının lansmanına yaklaşırken, bulut oyun deneyiminin Android’deki Xbox Game Pass uygulamasına sorunsuz bir şekilde geçmesini sağlamak için sınırlı bir beta dönemine giriyoruz.” denildi. “Mevcut Xbox Game Pass (Beta) uygulaması kullanıcıları, biz önümüzdeki ay daha geniş kullanılabilirlik için deneyimi hazırlarken mevcut oyunların bir alt kümesini test etme fırsatına sahip olacaklar. Bu sınırlı beta, lansman sırasında üyelere mümkün olan en iyi deneyimi sağlamak için kritik öneme sahiptir ve nihai deneyim veya kitaplığın göstergesi olarak değerlendirilmemelidir.”

Oyun yayın özelliğinin beta sürümünde 100’ü aşkın oyunu barındıran kitaplığın tamamı sunulmayacak. Bunun için gelecek ayı beklemek gerekiyor. Ancak bugün itibarıyla 30 civarında oyunun oynamaya hazır olacağı belirtiliyor. Microsoft 11 Eylül’de xCloud Ön İzleme Projesini sonlandırmayı ve sonrasında da 15 Eylül’de genel lansmanı yapmayı hedefliyor.

xCloud oyun yayın servisini denemek isteyenlerin öncelikle Xbox Game Pass Ultimate abonesi olması ve daha sonra da Xbox Game Pass (beta) uygulamasını Google Play Store’dan indirmesi gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER