Teknoloji

Wristcam ile Apple Watch’a iki kamera ekleniyor

wristcam roze altın

Apple Watch için geliştirilmiş, önünde ve arkasında kameralar bulunan kordon, dört yıla yakın geliştirme çalışmalarının ardından nihayet tüketicilerle buluşmaya hazır. Wristcam olarak adlandırılan bu ürün 1080p video kaydı yapabilen ve 4K çözünürlükte fotoğraflar çekebilen 8 megapiksel kamera ve selfie fotoğraflar için 2 megapiksel çözünürlüklü ikinci bir kamera içeriyor. Şirket, gerçek zamanlı canlı yayınla birlikte video telsiz özelliğinden de yararlanmanın mümkün olabileceğini belirtiyor.

Bu kameralar oldukça dayanıklı olmalı, ancak iPhone’unuzun kameralarının yerini tamamen alması mümkün görünmüyor. Wristcam ile çekilmiş olan fotoğraflar oldukça etkileyici görünse de, detaylarda kayıplar görülüyor.

Başlangıçta CMRA adını taşıyan Wristcam, görüntüleri Apple Watch ekranında gösteriyor, ancak ayrı bir pili bulunuyor. Şirket, bunun tüm gün boyunca çalışabileceğini belirtiyor. Kordondaki tuşa basarak fotoğraf ve video çekebilirsiniz. Bunlar, geceleri saati manyetik kuvvetle bağlanan şarj aksesuarına yerleştirince iPhone’unuz ile otomatik olarak eşleştiriliyor.

Cihazın fotoğraflar ve videolar için 8 GB hafızası bulunuyor. Kamera saatle Bluetooth Low Energy (BLE) üzerinden bağlantı kuruyor. iPhone ile de Bluetooth 4.2, 5.0 ve Wi-Fi üzerinden bağlantı sağlanıyor.

Wristcam’ın ağırlığı 23 gram, en hafif Apple Watch’un ağırlığını yarısı kadar. Siyah, beyaz, gri, pembe ve adaçayı gibi farklı renklerle geliyor. Her bir kameranın LED’leri var, fotoğraf veya video çekiminde yanarak çekimi haber veriyor. Böylelikle cihazın ne zaman çeki yaptığı anlaşılıyor. Bu, tek bir çok fonksiyonlu düğme sayesinde kontrol ediliyor.

Wristcam’in geliştiricisi şirketin CEO’su Ari Roisman’a göre, Wristcam ile bir fotoğraf çekip bunu Bluetooth üzerinden Watch’tan bağlı olan iPhone’a göndermek en fazla 20 saniye sürüyor. Çekilen fotoğrafları doğrudan Watch üzerinden paylaşma imkanı henüz sunulmuyor, ancak saat çıktıktan sonra yayınlanacak bir güncellemeyle bu işlev de sağlanacak.

Roisman, The Verge sitesine yaptığı açıklamada, şirketinin müşterilere ürünleri dağıtmaya odaklandığını, öncelikle 10 bin ürünün ön satışının gerçekleştirildiği ilk kitle fonlama kampanyasının müşterilerine dağıtımın yapılacağını söyledi. Uzun süren gecikme ise tasarımdaki zorluklardan kaynaklandı, ancak en sonunda, şirkete bağlılığını sürdüren müşteriler yıl sonuna kadar Wristcam bilekliklerine kavuşacaklar. Aradan dört yıl gibi uzun bir süre geçtiği için, şirket paralarını geri isteyen ilk bağışçılara geri ödeme de yaptıklarını kaydetti. 

Wristcam, web sitesi üzerinden 299 dolar karşılığında doğrudan siparişleri alıyor. Doğrudan siparişler için gönderimlerin ise Mart 2021’de başlaması planlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER