Teknoloji

Yeni Apple Watch kordonu saatle fotoğraf çekmeyi mümkün kılıyor

apple watch kordonu glide cmraApple, akıllı saatini tasarlarken kamerayı işin içine dahil etmemişti. Apple Watch’un boyutları ve pil ömrünün 1 gün olması göz önüne alınınca bu tercih kulağa oldukça mantıklı geliyor. Yine de, kol saatinde bir kameranın olması düşüncesi de insanı cezbediyor. Hem video sohbet hem de telefona ulaşılamayan zamanlarda fotoğraf çekebilecek bir kameranın varlığının bazı kişiler için oldukça kullanışlı olacağı bir gerçek.

Donanım üretmekten ziyade mesajlaşma yazılımı geliştirmesiyle tanınan bir şirket olan Glide, bu ihtiyaca yanıt vermek için harekete geçti. İsrail ve ABD’de ofisleri bulunan girişim, CMRA adı verilen bir Apple Watch kordonu geliştirdi. Söz konusu kayış, 2 megapiksel çözünürlüklü bir selfie kamerası ve 8 megapiksel çözünürlüklü bir ana kamera barındırıyor.

“Kamera sadece dışarıdayken ve fotoğraf ya da video çekmeye hazır olduğunda değerli.” diyen Glide CEO’su Ari Roisman, telefonların insanların cebinde yaşadığını hatırlattı.

Doğru uygulandığı takdirde akıllı telefonlardan da daha yakın yerde duran bir kameraya sahip olma fikri, etkileyici görünüyor. Snapchat Spectacles ve Google Glass gibi ürünler, bu fikir doğrultusunda geliştirilmişti. Kamera gibi bileşenlerin entegrasyonunun akıllı saat pazarına ivme kazandırabileceğini de belirtmek gerekiyor.

Glide CMRA kordonu için ön sipariş toplamaya şimdiden başlasa da, kayış önümüzdeki ilkbahardan itibaren sahiplerine ulaştırılacak. Kordon için vakit kaybetmeden ön sipariş verenler 149 dolar karşılığında kordona sahip olabilecek. Sonrasında CRMA ön sipariş dönemi boyunca 199 dolardan satılacak. Ürün satışa çıktığında ise fiyat etiketinde 249 dolar yazacak.

Apple Watch, CMRA üzerindeki kameralar için bir tür vizör işlevi görecek. Kameralar Apple Watch kapalıyken veya şarjı bitmişken de çalışacak. Çekilen fotoğraf ve videolar kordonun 8 GB kapasiteli dahili depolama alanında saklanacak.

glide-crma-021116-2Apple Watch kordonu özel bir şarj aletiyle geliyor

Glide CMRA, aynı anda hem kordonu hem de Apple Watch’u şarj edebilen özel bir şarj aletiyle geliyor. Glide, ön sipariş sürecini erken başlatarak üretim aşamasını daha iyi planlamayı amaçlıyor. Şirket, ön siparişteki indirimli fiyatların da ürün için istekli olanları ödüllendirmek amacıyla belirlendiğine dikkat çekti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER