Teknoloji

Wolfram Research Ubuntu telefonu IoT sensörüne dönüştürüyor

wolfram research ubuntuWolfram Research, veri toplama servislerini Ubuntu işletim sistemli mobil cihazlara getirmek için açık kaynaklı yazılım geliştiricisi Canonical ile işbirliğine gitti. Yeni uygulamayla Ubuntu telefonlar konum, ivmelenme, rotasyon ve parlaklı verilerini doğrudan Wolfram’ın Data Drop adını taşıyan bulut tabanlı veri havuzuna gönderebilecek.

Böylelikle Ubuntu telefonlar bir Nesnelerin Interneti (IoT) sensörüne dönüşebilecek. Söz konusu veriler, Wolfram’ın diğer veri kaynakları gibi işlevselleştirilebilecek.

Wolfram, Data Drop programını geçtiğimiz yıl Nesnelerin İnterneti cihazları ve programları tarafından oluşturulan verilerin depolanmasına yönelik bir çözüm olarak hayata geçirmişti. Söz konusu program, kullanıcıların web API’sı, e-posta, Twitter, web formları, Arduino, Raspberry Pi ve desteklenen diğer mobil cihazlardan veri çekmesini mümkün hâle getirmişti. Ancak mobil cihazlar için daha öncesinde doğrudan bir destek söz konusu değildi.

Wolfram ve Canonical, Twitter üzerinde ortak bir yarışma düzenliyor. İkili, yarışmada kullanıcıların Ubuntu telefonlarıyla bulacakları en orijinal çözümü ödüllendirecek. Bu hafta içinde başlayan yarışma, #UbuntuWolfram etiketiyle takip edilebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER