Teknoloji

Withings’den iki yeni hibrit saat: ScanWatch 2 ve ScanWatch Light

withings scanwatch 2

Yaklaşık üç yıldır yeni bir akıllı saat tanıtmayan Withings, suskunluğunu IFA 2023’te bozdu. Şirket etkinlikte bir değil iki ScanWatch hibrit saatin duyurusunu yaptı. Withings ScanWatch 2 ile birlikte ScanWatch Light modeli de gözler önüne çıktı.

Yurt dışı satış fiyatı 349.95 dolar olarak belirlenen ScanWatch 2, Withings’in en son teknoloji hibrit akıllı saati olma özelliğini taşıyor. Özellikle dört farklı sensörden yararlanan vücut sıcaklığı ölçümü modülü, saatin en dikkat çekici yönü olarak ön plana çıkıyor. Söz konusu sensörler şu şekilde sıralanıyor: Termistör; Isı akısı; PPG (kalp atış hızını ölçmek için kullanılan yeşil LED); ve ivmeölçer. Dört sensörden gelen veriler daha sonra sağlıkla ilgili bilgiler sunmak için hareket, kalp atış hızı ve cilt sıcaklığını kullanan bir algoritmaya aktarılıyor.

Günümüzdeki çoğu akıllı saatten farklı olarak Withings ScanWatch 2’nin sıcaklık ölçüm özelliğinin odak noktasında gelişmiş döngü takibi bulunmuyor. Ancak ScanWatch 2 de regl dönemlerini ve semptomlarını doğrudan bilekten kaydetme özelliğine sahip. Withings’in sıcaklık ölçüm özelliğini sunmasındaki temel amaç ise gün içindeki değişimleri izlemek ve kullanıcılara antrenman optimizasyonunda ya da ne zaman hastalanabileceklerini tespit etmelerine yardım edecek bir temel oluşturmak.

Withings ScanWatch 2, egzersizler sırasında sıcaklık bölgelerini ve sonrasında toparlanma sıcaklıklarını gösteriyor. Hastalık tespitine gelince, bu, araştırmacıların Covid-19 salgınının başlangıcından bu yana araştırdığı uyarı ışığı fikriyle pek aynı değil. Kullanıcılar hastalanacaklarına dair bir bildirim almayacak ve daha dolaylı şekilde uyarılacak. Withings, bir sıcaklık değişimi taban çizgisi oluşturarak kullanıcılara anormal dalgalanmaları tespit etme fırsatı sunuyor. Bu grafiğe göre kullanıcılar hasta olma ihtimalleri konusunda çıkarımda bulunabiliyor.

Withings’in bu kadar dolambaçlı bir yaklaşımı seçmesinin bir nedeni var. Tüketici giyilebilir cihazlarının potansiyel hastalıkları proaktif olarak tespit edebildiğine dair ön kanıtlar olsa da, bunu tam kapsamlı bir öngörücü özelliğe dönüştürmek için ülkelerdeki düzenleyici sağlık kurumlarının onayı gerekiyor. Withings bu sürece yabancı olmasa da, bu uzun ve sıkıcı bir süreç ve potansiyel olarak ABD’de ve diğer ülkelerde satışları geciktirebilir. Orijinal ScanWatch, duyurulduktan yaklaşık iki yıl sonrasına kadar ABD’de satışa sunulmadı çünkü EKG ve atriyal fibrilasyon algılama özelliği için gerekli FDA izninin alınması bu kadar uzun sürdü.

ScanWatch Light (solda) ve ScanWatch 2 (sağda)

ScanWatch Light ise “Withings’in Apple Watch SE’si” olarak yorumlanabilir. ScanWatch 2’de bulunan sıcaklık sensörleri, EKG, atriyal fibrilasyon algılama, yüksek ve düşük kalp atış hızı ölçme özellikleri ScanWatch Light’ta mevcut değil. Yükseklik ve kandaki oksijen seviyesi takibi gibi özellikler de ScanWatch Light’ta bulunmuyor.

Withings ScanWatch 2 ve ScanWatch Light ne zaman çıkacak?

Withings ScanWatch 2, yukarıda da belirttiğimiz gibi 349.95 dolar karşılığında satılacak. ScanWatch Light’ın fiyat etiketinde ise 249.95 dolar yazıyor. Ön siparişe açılan iki saat de ekim ayında kullanıcılarla buluşacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER