Manşetler

Microsoft Windows Phone 8’e 1080p ekran ve dört çekirdekli işlemci desteği ekleyecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Windows Phone 8 şu anda en fazla 720p çözünürlüklü ekranları destekliyor. Bunun yanı sıra daha düşük kalitedeki WVGA ve WXGA çözünürlükleri de desteklenenler arasında yer alıyor. Microsoft’un planları arasında Windows Phone 8’e yıl sonu itibariyle 1080p desteğini eklemek de bulunuyor. Böylelikle şirket 5 inç veya daha büyük boyutlara, aynı zamanda Full HD çözünürlüğe sahip ekranlara sahip Windows telefonlarının önünü de açmış olacaktır.

nokia-lumia-920-inceleme-00018

Windows Phone 8’in geliştirme sürecinden haberdar olan kaynakların The Verge sitesine aktardığı bilgilere göre Microsoft bu yıl sonuna doğru 1080p ekranlı cihazlar için de destek sunmaya başlayacak. Böylelikle Microsoft’un mobil işletim sisteminin en büyük rakipler arasında yer alan Android’e karşı sahip olduğu bir eksiklik de kapanmış olacak. Söz konusu Full HD ekran desteği muhtemelen önümüzdeki ekim ayında çıkacak olan Windows Phone 8 güncellemesi kapsamında sunulacaktır ve sonrasında, kasım veya aralık ayı itibariyle Full HD ekranlı Windows telefonları görmeye başlayabiliriz.

Microsoft’un 1080p desteğini getirmek dışında dört çekirdekli işlemcileri de WP8 platformuyla tanıştırması bekleniyor. Bu demek oluyor ki, yıl sonuna doğru çıkacak yeni telefonlarda Qualcomm’un dört çekirdekli işlemcilerini de görmeye başlayacağız. Tabii ki, bu iki önemli eklentinin dışında sonbaharda gelecek ve genel bir şekilde “Blue” olarak adlandırılan güncellemenin Windows Phone platformuna birçok yenilik ve iyileştirmeyi kazandırması bekleniyor.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER