Manşetler

Windows Phone 7.8 güncellemesi çarşamba günü çıkabilir

Windows Phone 7.8 yüklü Nokia Lumia 510’a ait bir video Çin’den tüm dünyaya yayılmıştı. Bu video Microsoft’un Windows Phone 8’den mahrum kalacak Windows Phone 7 telefonları için teselli ikramiyesi niteliğindeki güncellemesinin gelişinin yakın olduğu şeklinde yorumlanmıştı. Sonrasında gelen haberler Windows Phone 7.8 güncellemesinin 28 Kasım Çarşamba günü geleceğini işaret ediyor.

Söz konusu tarih henüz kesinlik kazanmadı, ancak Windows Phone 8’in yayınlanmasıyla birlikte Windows Phone 7.5 cihazlarının güncellenmesi konusunda da artık bir engelin kalmadığını kabul etmek gerek. Yenilenmiş ve boyutları farklı kutucuklar içeren yeni başlat ekranı Windows Phone 7.8 güncellemesinin en ilgi çekici yeniliği olacak. Yeni renkler, Bing kilit ekran resmi, yirmi adet yeni tema, Internet Explorer için güvenlik güncellemeleri ve MP3 dosyalarını kullanarak zil sesi oluşturma da Windows Phone 7.8 güncellemesinin sunacağı yenilikler arasında bulunuyor. Nokia telefonlarındaysa bunlara ek olarak SMS mesajlarının taslak versiyonlarını oluşturma ve telefon askıdayken bile Wi-Fi’yi kullanma gibi ek özellikler sunulacak.

Windows Phone 7 ve 7.5’in Türkçe dil desteği barındırmaması bu telefonların ülkemize kısıtlı sayıda girmesine neden olmuştu. Bu nedenle yayınlanan bu haber burada nispeten küçük bir kitleyi ilgilendiriyor. Bizim dikkatimiz daha çok Türkçe dil desteği barındıran e yepyeni özelliklerle birlikte gelen Windows Phone 8 ve bu işletim sistemiyle piyasaya çıkan telefonlar.

İlgili >> WMPoweruser

İLGİLİ HABERLER