Teknoloji

Windows Fotoğraflar, yapay zekâ yardımıyla istenmeyen nesneleri temizleyecek

windows fotoğraflar

Cihazlarına yapay zekâ destekli “sihirli silgi” özellikleri ekleyen sadece Google ve Samsung değil. Yakında Windows PC’lerde de bu özellikleri bulmak mümkün olacak. Microsoft, Windows Fotoğraflar uygulamasında belli nesneleri silmeyi mümkün kılan yapay zekâ destekli silme özelliğini duyurdu.

Microsoft tarafından paylaşılan görseller, bu aracın nasıl işlediğini görmeyi mümkün kılıyor. Söz konusu görseller, üretken yapay zekânın gücüyle fotoğraflardaki istenmeyen unsurların nasıl temizlenebileceğini gösteriyor.

Bu araç diğer yapay zekâ yetenekleri kadar havalı görünmese de, artık söz konusu araçtan yararlanmak için yeni bir Pixel veya Galaxy satın almaya gerek kalmayacak. Microsoft bu özelliği sadece Windows 11 ile sınırlı tutmayacak. Şirket bu özellikleri Windows 10’a da getirecek. Arka plan kaldırma özelliği de Microsoft’un sunduğu yapay zekâ destekli yetenekler arasında yer alıyor.

windows fotoğraflar

Windows Fotoğraflar için hazırlanan yeni araçlar şimdilik Insiders kullanıcılarına açık

Yeni araçları şimdilik sadece Windows Insiders programının üyeleri kullanabiliyor. Microsoft’tan yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Bu güncelleştirme bugün tüm kanallarda Windows Insider’lara dağıtılmaya başlıyor (Sürüm Önizleme Kanalındaki Windows 10’daki Windows Insiders dahil). Uygulamanızı 2024.11020.21001.0 veya üzeri sürüm numarasına güncellediğinizden emin olun.”

windows fotoğraflar

Şirketin blog yazısında, yapay zeka tarafından düzenlenen fotoğrafların meta verilerle mi yoksa filigranlarla mı geleceği konusunda bir bilgi verilmemiş. Dolayısıyla düzenlenen fotoğrafların nasıl ayırt edileceği tam olarak bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER