DosyaManşetler

Yeni Windows bilgisayarınız için en iyi uygulamalar

windows en iyi uygulamalar 2020
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Uzun süredir Windows kullanan pek çok kişi; Microsoft’un işletim sistemine eklediği araçlara rağmen, daima deneyimi geliştirecek uygulama ve araçlara ihtiyaç duyulduğunun farkındadır. Yeni bir Windows bilgisayar alanların cihazlarına yükleyebilecekleri en kullanışlı araçlardan bazılarını sizler için sıraladık.

Affinity Photo

affinity photoYeni bir bilgisayar alan pek çok kişi, bir fotoğraf düzenleme uygulamasına ihtiyaç duyuyor. Bu uygulamalar arasında akıllara gelen ilk seçenek Adobe Photoshop olsa da, abonelik gereksinimi Photoshop’u herkes adına kullanılabilir olmaktan çıkarıyor. Bir defaya mahsus ödeme yapma konusunda bir sorunu olmayanlar için uygun seçeneklerden biri olarak Affinity Photo öne çıkıyor. Photoshop’a fazlasıyla benzer bir arayüze sahip olan uygulama, farklı platformlardaki çok sayıda cihaza da yüklenebiliyor.

TreeSize

Cihazların depolama alanları sınırlı ve bu alanlar çok çabuk biçimde dolabiliyor. Depolama alanı nedeniyle sıkıntı yaşamak istemeyen kullanıcılara yardımcı olacak araçlar arasında TreeSize dikkat çekiyor. TreeSize sayesinde cihazın depolama alanında en çok yer kaplayan uygulama ve klasörler rahatlıkla tespit edilebiliyor.

LibreOffice Writer

Metin dosyalarını pek güvenli olmayan bir çevrimiçi platformda oluşturmayı tercih etmeyen, aynı zamanda Microsoft Word için para ödemeyi de istemeyen kullanıcılar için LibreOffice Writer, çok doğru bir seçim niteliği taşıyor. Yıllar içinde daha sofistike bir hâl alan uygulama, ücretli çözümlerdeki pek çok özelliği kullanıcılarına sunuyor.

VLC Media Player

VLC Media Player, neredeyse 20 yıllık bir geçmişe sahip. O günden bu yana diğer medya oynatıcıları da hatırı sayılır bir gelişim kaydetmiş durumda. Buna rağmen, hiçbir uygulama VLC Media Player’ın tahtını sarsabilmiş değil.

Audacity

Podcast’ler ve diğer sesli medya içerikleri günümüzde bir hayli popüler hâle gelmiş durumda. Eğer hâlihazırda bu alanda bir üretim yapıyorsanız veya yapmayı planlıyorsanız, Audacity ihtiyaç duyduğunuz ses kayıt ve düzenleme uygulaması olabilir.

Wox

Wox, Windows’a Mac tarzı bir başlatıcı getiriyor. Bu uygulama sayesinde bilgisayardaki dosya ve uygulamaları hızlı bir şekilde bulmak veya web’de arama yapmak mümkün hâle geliyor. Mac’teki Alfred uygulamasına benzeyen Wox, Windows’un yerleşik arama aracına kıyasla çok daha güçlü bir alternatif niteliği taşıyor.

Clipmate

Birbirinden farklı Windows versiyonlarında kullanıcıların karşısına çıkan Clipmate, hâlâ işe yarar bir araç olmaya devam ediyor. Kullanıcılara birden fazla pano oluşturma ve kaydetme imkanı sağlayan uygulama, bu panoları yeniden formatlamaya ve başkalarıyla paylaşmaya da izin veriyor.

Ninite

Yeni Windows bilgisayarının kurulum sürecini kolaylaştırmak ve pek çok aşamayı hızlı şekilde geçmek isteyenlerin işine yarayacak bir araç da mevcut. Ninite, kullanıcıların bilgisayarlarında bulunmasını istedikleri uygulamaların büyük kısmını seçip hızlı şekilde cihazlarına yüklemelerini mümkün kılıyor.

İLGİLİ HABERLER