Teknoloji

Windows 8’in halka açık beta sürümü Şubat 2012’de yayınlanacak

Microsoft, Windows 8‘in halka açık beta sürümünün Şubat 2012’de geleceğini duyurdu. Geçtiğimiz günlerde çıkan dedikodular bu açıklamayı işaret eder nitelikteydi. Bu durum 2012’nin ikinci yarısında çıkması beklenen Windows 8 için geliştirme çalışmalarının takvime uygun bir şekilde işlediğini gösteren bir işaret sayılabilir. Ancak Windows 7’dekine benzer bir şekilde Windows 8’in beta sürümünün CES 2012’yle birlikte yayınlanacağını düşünenler biraz hayalkırıklığına uğramış olmalı.

Geliştiricilere özel ön izleme sürümü geçtiğimiz eylül ayında yayınlanan Windows 8 hem masaüstü ve dizüstü bilgisayar hem de tabletlere özel bir arayüz barındıracak. Windows 8 yüklü tabletler sadece tabletlere özel olan ve Metro adı verilen özel kullanıcı arayüzüyle çalışacak. Bu arada Windows 8’in Intel ve AMD’nin x86 işlemcilerine uyumlu versiyonunun yanı sıra ARM tabanlı yongasetlere özel ikinci bir versiyonu da bulunacak. ARM tabanlı versiyonlarla Microsoft Windows 8’in pazar payını daha da arttırmayı hedefliyor.

Windows 8’in x86 sürümünün 2012’nin üçüncü çeyreğinde çıkması beklenirken, Windows 8’in ARM tabanlı versiyonuyla çalışacak ürünlerin 2013’ün ortalarına kadar çıkmayacağı dedikodusu bir süredir ortalıkta dolaşıyor.

İlgili – The Verge

İLGİLİ HABERLER