Teknoloji

Microsoft OneDrive için Windows 7 ve 8 kararı

microsoft onedrive

Microsoft insanları daha yeni Windows sürümleri kullanmaya teşvik edecek adımlar atmayı sürdürüyor. Şirket şimdi de Microsoft OneDrive masaüstü uygulamasının 1 Mart 2022’den itibaren Windows 7, 8 ve 8.1 işletim sistemli kişisel bilgisayarlarla eş zamanlamayı durduracağını açıkladı.

Uygulama bu platformlarda 1 Ocak 2022’den sonra güncellenmeyecek. Kullanıcılar dosya transferi için OneDrive web uygulamasından yararlanabilecek. Yine de, bunun masaüstü uygulamasının yerini tutmayacağını görmek çok zor değil.

Kurumsal müşteriler tarafında da kullanıcılara pek fazla taviz verilmiyor. Windows 7 ve Windows 8.1’in kurumsal sürümlerini kullananlar, 10 Ocak 2023’ten sonra masaüstünden OneDrive’a erişemeyecek. Windows 8 içinse bu destek şimdiden kesilmiş durumda.

Microsoft bu kararının nedenini açıklamaktan da çekinmiyor. Şirket böylelikle OneDrive kaynaklarını daha yeni Windows sürümlerine ve teknolojilerine kaydırmayı planlıyor. Kısacası yazılım devi kullanıcılarının Windows 10 veya 11’e geçiş yapmasını istiyor. Microsoft OneDrive ekseninde alınan bu kararın bazı kullanıcıları daha yeni Windows sürümlerine geçmeye teşvik edeceği söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER