Teknoloji

Nvidia Windows 7 ve Windows 8 sürücü desteğini ekim ayında bırakıyor

nvidia gpu
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nvidia, bu yıl içinde Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 desteğini bırakmayı planlıyor. Nvidia sürücüleri ekim ayından itibaren sadece Windows 10 için özel olarak sunulacak. Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 için ise Eylül 2024’e kadar yalnızca kritik güvenlik güncellemeleri dağıtılacak.

Microsoft ise Windows 7 ve Windows 8 desteğini zaten bıraktı. Windows 8.1 için genişletilmiş destek de Ocak 2023’te sona erecek. Nvidia’nın konuyla ilgili olarak yayınladığı destek notunda, “GeForce müşterilerimizin büyük çoğunluğu Windows 10 işletim sistemine geçti” ifadesi yer alıyor. GeForce sahiplerinin mümkün olan en iyi güvenlik, destek ve işlevselliği deneyimlemelerini sağlamak için Nvidia şimdi tamamen Windows 10 işletim sistemine odaklanacak.

Şu anda 1,3 milyar adet aktif Windows 10 cihazı bulunuyor, ancak Windows 7 dünyanın birçok yerinde hâlâ kullanılıyor. Statcounter, Windows 7’nin hâlâ tüm Windows sürümlerinin yüzde 15’ini oluşturduğunu tahmin ediyor. Windows 10, Steam kullanımına yüzde 93 ile hakim olsa da, Windows 7 genel kullanımın yüzde 2’sini oluşturuyor. Ayrıca Microsoft’un ekim ayında Windows 11 olarak adlandırılması muhtemel yeni bir Windows sürümünü dağıtıma çıkarması bekleniyor.

Nvidia’nın bu eski Windows sürümlerini resmi olarak destekleyen son sürücüsü 31 Ağustos’ta sunulacak. 4 Ekim’de ise yalnızca Windows 10’u destekleyen ilk sürüm olacak.

İLGİLİ HABERLER