Teknoloji

Windows 8’in final sürümünde 20 farklı Başlat Ekranı deseni bulunacak

Microsoft Windows 8’de final sürüme yaklaşırken bu işletim sistemine her bir kapalı ara sürümde eklenen yenilikler de internete sızmaya devam ediyor. Son sızıntılar RTM (Release to Manufacturing) sürümünde 20 farklı Başlat Ekranı deseninin olacağını işaret ediyor. Kullanıcıların ilk olarak Windows 8’in Tüketici Ön İzleme sürümü sayesinde tanıştıkları Başlat Ekranı desenleri Windows 8’in Metro Başlat Ekranı için duvar kağıdı niteliği taşıyor.

Win8China sitesinin iddiasına göre Windows 8 RTM sürümünde kullanıcıların seçebilecekleri 20 farklı Başlat Ekranı deseni yer alacak. Sitenin sızdırdığı ekran görüntüsünden her bir desenin detayını anlamak mümkün değil. Ancak çoğunun Windows 8’in ön izleme sürümlerinde yer alan mevcut beş desenden daha karmaşık olduğu düşünülebilir. Bu arada Win8China sitesi yeni bir kilit ekranı görüntüsü de yayınladı, bu görüntü içinde Seattle’da bulunan Space Needle adlı gözlem kulesi de yer alıyor.

Microsoft’un Release to Manufacturing sürümünü bu hafta içinde yayınlaması bekleniyor. RTM’in yayınlanması işletim sistemi üzerindeki geliştirme çalışmalarının tamamlandığı ve OEM’lerin 26 Ekimdeki lansmanla birlikte piyasaya sürecekleri yeni PC’lere Windows 8’in bu sürümünü kuracakları anlamına geliyor.

İlgili >> Win8China (1), Win8China (2)

İLGİLİ HABERLER