Teknoloji

Windows 11’in daha hafif ve kısıtlı versiyonu Windows 11 SE için işaretler var

windows 11 se

Windows 11’in sızan kopyası bu haftanın teknoloji dünyasındaki önemli olaylarından birini oluşturuyor. Bu sızan kopyanın derinliklerine dalan Sigma rumuzlu bir Twitter kullanıcısı, Microsoft’un Windows 11 SE olarak adlandırılan, özellikleri kısıtlandırılmış bir versiyon da çıkarabileceğini işaret etti.

Bu sürüm, Windows 10 Cloud Edition’a eşdeğer bir Windows 11 sürümü olacaktır. Kullanıcıların çeşitli ayarları değiştirmesine izin verilmeyen işletmeler veya eğitim için özel bir Windows 11 sürümü niteliğini taşıyacaktır.

Örneğin, Microsoft Store’a erişim engellenirken Ayarlar uygulaması da çok kısıtlı ayarlara sahip gibi görünüyor. Ayrıca Sigma, Windows’un bu sürümünü kurmak için bir Microsoft Hesabınızın olması gerektiğini iddia ediyor, onsuz işlemin gerçekleştirilemeyeceğini söylüyor. Bunun gibi bir Windows 11 sürümü, mevcut farklı sürümleri kontrol edebilecek bir yönetici tarafından yüklenecektir.

Bu, birkaç yıl öncesinin Windows 10 S sürümünün üstüne atılmış bir adım olabilir. Ne var ki, Windows 10 S sürümünde Microsoft Store erişimi engellenmiyor, bunun yerine başka yollardan geleneksel Windows uygulamalarının yüklenmesine izim vermiyordu. Windows 11 SE ise, Windows 10 S’nin ne pahasına olursa olsun kaçındığı mağaza dışından uygulama yüklemelerini destekleyecek gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER