Teknoloji

Windows 11’de Notepad uygulaması için sekme özelliği test edilmeye başladı

windows 11 notepad
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, Windows 11 için Notepad uygulamasında sekmeleri resmi olarak test etmeye başladı. Bir Microsoft çalışanı, özelliğin geçtiğimiz yılın son günlerinde yolda olduğunu yanlışlıkla ortaya çıkarmıştı. Şimdiyse sekmeler, perşembe gününden itibaren Dev Channel‘da Windows Insider kullanıcıları için sunulan Notepad güncellemesinde gösteriliyor.

Notepad’deki sekme desteği, Microsoft’un Windows 11’de Dosya Gezgini’nde sekmeleri uygulamaya koymasına çok benzer şekilde çalışıyor. Microsoft’ta baş ürün müdürü olarak görev yapan Dave Grochocki, “Ayrıca, sekmeleri yönetmeyi desteklemek için yeni klavye kısayol tuşları ve kaydedilmemiş dosyaları yönetmeye yönelik, içeriğe göre dosya adını/sekme başlığını otomatik olarak oluşturma ve yenilenmiş kaydedilmemiş değişiklikler göstergesi gibi bazı iyileştirmeler de var.” diyor.

Notepad, Microsoft’un geçen yıl Dosya Gezgini’ne sekmeler eklemesinden sonra sekmeli arayüze sahip olan ilk yerleşik Windows uygulaması olacak. Microsoft, sekmeleri tüm Windows 10 uygulamalarında yaklaşık beş yıl önce Setler adlı bir özellik doğrultusunda test etmeye başlamıştı. Bu, Notepad, Dosya Gezgini ve diğer birçok uygulamanın içindeki sekmeler için destek ekleyecekti. Ancak Microsoft sonunda projeyi iptal etti ve Windows 10 kullanıcılarına asla dağıtmadı.

windows 11

Notepad için sekme desteğinin yanı sıra Microsoft, Windows 11’de grafik ayarları sayfasını da yeniliyor. Buna GPU tercihi, Auto HDR ve pencereli oyunlar için optimizasyonlar dahildir. Ayarlar sayfası artık Windows 11 kullanıcı arayüzü tasarımına sahip ve ayarlar, kullanımlarını biraz daha kolaylaştırmak ve grafik tercihlerini oyunlara ve uygulamalara uygulamak için yeniden tasarlandı.

İLGİLİ HABERLER