Teknoloji

Microsoft çalışanı Notepad’e gelecek sekme desteğini yanlışlıkla açık etti

notepad sekmeler

Bir Microsoft çalışanı yanlışlıkla, Windows 11’in Notepad uygulamasının yeni bir sekme özelliği kazandığını duyurdu. Microsoft’ta kıdemli bir ürün müdürü olan çalışan, Twitter hesabında Notepad’in sekmeli bir sürümünün fotoğrafını yayınlayarak bir hoparlör emojisi ile birlikte coşkulu bir şekilde “Windows 11’deki Notepad’de e artık sekmeler var!” mesajını paylaştı.

Tweet dakikalar sonra silindi, ancak Windows Central ve birkaç Windows meraklısı Twitter hesabı, yapılan hatayı çoktan fark etmişti. Notepad ekran görüntüsü Microsoft’un şirket içi bir mesajını da içeriyor: “Gizli Özellikleri tartışmayın veya ekran görüntüsü almayın.”

Söz konusu uyarı, sekmeler özelliğinin Microsoft içinde hâlâ erken aşamada testlerde olduğunu, ancak Notepad için sekmeler özelliğinin 2023’ün başlarında bir noktada Windows Insiders’a gelebileceğini gösteriyor.

Microsoft, Notepad için sekmeler özelliğini sunarsa, şirketin bu yılın başlarında Dosya Gezgini’ne sekmeler eklemesinden sonra sekmeli arayüze sahip ilk yerleşik uygulama da bu olacaktır. Microsoft, sekmeleri ilk olarak dört yıl önce tüm Windows 10 uygulamalarında Setler adı altında test etmişti. Bu, Notepad ve Dosya Gezgini içindeki sekmeler için desteği içeriyordu, ancak Microsoft en sonunda projeyi iptal etti ve Windows 10 için bu özellik hiçbir zaman çıkmadı.

Notepad’e sekmelerin eklenmesi, daha fazla yerleşik Windows uygulamasında görünen sekmelere doğru bir geçişin işaretini verebilir. Microsoft, Windows 10 için Setler özelliğini iptal etmiş olabilir, ancak bu, deneyimli Windows kullanıcılarının işletim sisteminin çeşitli bölümlerinde sekmeleri hayata geçirmek için üçüncü taraf araçlarını ve uygulamalarını kullanmalarını engellememişti.

İLGİLİ HABERLER