Teknoloji

Windows 11’de bazı yeniliklerin kullanımı isteğe bağlı olacak

microsoft windows 11

Windows 11 ile ilgili haberlere sürekli olarak yenileri ekleniyor. Microsoft’un yeni platformuyla sunacağı özelliklerden bazılarının kullanımı ise isteğe bağlı olacak gibi görünüyor.

Windows 11’den gelen ilk sızıntılar, Başlat Menüsü ve görev çubuğunun operasyonun merkezinde olacağını gösteriyor. Bu unsurların ikisinin de ekranın merkezine yerleştirileceği görülüyor. Ancak bu yeni görünümden hoşlanmayanlar için bir alternatif sunulacağı da anlaşılıyor.

Rafael Riviera’nın Twitter paylaşımı, Windows 11’in Başlat Menüsü’nü değiştirmenin görece basit bir süreç olduğunu gösteriyor. Kullanıcılar “Start_ShowClassicMode” komutuyla alıştıkları Başlat Menüsü tasarımına geri dönebilecek. Aynı işlem görev çubuğu için de yapılabilecek. Böylelikle çubuk yine ekranın sol tarafına kolaylıkla taşınabilecek.

Microsoft’un Windows 11’de kullanıcılarına bu özgürlüğü sağlayacak olmasının ilginç bir tercih olduğu söylenebilir. Yazılım devi, Windows 8 ile yaptığı değişiklikleri kullanıcılarına doğrudan dayatması nedeniyle sert bir tepkiyle karşılaşmıştı. Bundan ders alan Microsoft’un Windows 11’de yenilikler için daha yumuşak bir geçiş uygulayabileceği belirtiliyor.

Microsoft Windows 11 ile ilgili detayları, bugün gerçekleştireceği etkinlikte paylaşacak. Etkinlik Türkiye saatiyle 18.00’de başlayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER