Teknoloji

Windows 11 için yerleşik uygulamaları kaldırma özelliği genişliyor

windows 11 güncelleme print screen

Microsoft, Windows 11 kullanıcılarına, daha fazla yerleşik uygulamayı kaldırma yeteneği sunacak. Yazılım devi, Canary Channel test kullanıcılarıyla Windows 11’in yeni bir sürümünü test etmeye başladı. Bu yeni sürüm Kamera uygulamasını, yakın zamanda kullanımdan kaldırılan Cortana uygulamasını, Fotoğraflar uygulamasını, Kişiler uygulamasını ve Uzak Masaüstü (MSTSC) istemcisini kaldırma yeteneğini içeriyor.

Microsoft, “inbox apps” olarak adlandırılan bu büyük bir uygulama grubunu Windows 11 ile ön yüklü olarak sunuyor. Şirket yakında, kullanıcıların bunların daha fazlasını kaldırmasına izin vermeye başlayacak. Böylelikle çoğunun serbestçe kaldırılabileceği bir noktaya geliyoruz. Bu yerleşik uygulamaların çoğu büyük boyutlu değil, dolayısıyla bunları kaldırarak çok fazla alan tasarrufu sağlamayacaksınız, ancak bunları tamamen kaldırma seçeneği Windows’un biraz daha az kalabalık hissedilmesini sağlayacaktır.

Kamera uygulamasını kaldırma yeteneği, mart ayından bu yana Windows 11 test yapılarına dahil edilmişti. Cortana’yı kaldırma seçeneği ise bu ayın başlarında test yapılarına geldi. Windows Insider yapılarında olmayan Windows 11 kullanıcılarının, Kamera, Cortana, Fotoğraflar, Kişiler ve Uzak Masaüstü’nü kaldırabilmek için biraz daha beklemesi gerekecek. Microsoft, şu anki plana göre, eylül ayında daha fazla kaldırma seçeneği içerebilecek bir sonraki büyük Windows 11 güncellemesini yayınlamayı planlıyor.

Eylül güncellemesi, RAR ve 7-Zip dosyaları için yerel destek, yeni bir Ayarlar anasayfası, çok daha iyi bir ses karıştırıcısı ve Windows Copilot‘a erken erişimi de içermesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER