Teknoloji

Windows 11 için özel Media Player teste açıldı

windows 11 media player

Microsoft, Windows 11 için yeni bir Media Player uygulaması çıkardı ve salı günü Dev Channel’da Windows Insider test kullanıcıları ile uygulamayı denemeyi başlattı. Yeniden tasarlanan Media Player uygulaması, hem sesi hem de videoyu destekliyor. Üstelik Windows 11’in kullanıcı arayüzü unsurlarına daha iyi şekilde uyan bir tasarım içeriyor.

Microsoft’un Windows dahili uygulamaları ekibinin kıdemli program yöneticisi Dave Grochocki, “Media Player’ın kalbinde, müziğe hızla göz atmanıza ve müzik çalmanıza ve ayrıca çalma listeleri oluşturup yönetmenize olanak tanıyan tam özellikli bir müzik kitaplığı bulunur” diye görüş belirtiyor. “Yeni Media Player güncellemesi, Groove Music uygulamasının yerini alacak.”

Bu yeni medya uygulamasındaki oynatma görünümü, hem tam ekran modlarında hem de mini oynatıcı seçeneğinde görünecek olan albüm resmini veya sanatçı görüntülerini içeriyor.

Media Player, genellikle Windows 10 ve Windows 11’de ayrı bir Filmler ve TV uygulamasında gösterilen videoları da destekleyecek. Grochocki, “Bilgisayarınızdaki müzik ve video klasörlerindeki tüm içeriğiniz kitaplığınızda otomatik olarak görünecek, ancak Media Player’a ek içeriği nerede arayacağınızı uygulama ayarlarından da söyleyebilirsiniz.” diyor.

windows media player

Bu yeni uygulamanın, bugün hâlâ Windows 11’de bulunan eski Windows Media Player uygulamasının yerini alacak şekilde tasarlandığı açık biçimde anlaşılıyor. Microsoft, bu eski uygulamanın Windows Araçları’nda bulunmaya devam edeceğini söylüyor, ancak Windows 11 için yeni Media Player, yakında işletim sisteminde video izlemenin ve ses dinlemenin birincil yolu olacak gibi görünüyor.

Microsoft, bu yeni Media Player uygulamasını salı günü Dev Channel’da Windows 11 test kullanıcıları ile test etmeye başladı. Ancak şirket henüz tüm Windows 11 kullanıcılarının bu yeni uygulamayı ne zaman alacağına dair bir tarih belirlemedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER