Teknoloji

Windows 11’in Dosya Gezgini’ne daha modern bir görünüm geliyor

windows 11
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un Windows 11‘deki Dosya Gezgini’nde kullanıcı arayüzünü ve özelliklerini geliştirecek büyük bir güncelleme üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Windows Central, yenilemeyle birlikte Dosya Gezgini’nin, Windows 11’in geri kalanıyla eşleşecek modern tasarımları ve Microsoft 365 ile OneDrive’ı daha derinlemesine entegre edecek özellikleri içereceğini dile getiriyor.

Şirket bünyesinde geliştirilmiş dahili modeller, Dosya Gezgini’nde güncellenmiş bir arama kutusu ve yeni ana sayfa düğmesinin yanı sıra yeniden tasarlanmış bir başlık gösteriyor. Ayrıca Dosya Gezgini’nin ana sayfası toplantılar, indirmeler ve iş arkadaşlarının yorumlarıyla ilgili öğeleri içeren belgelerin büyük küçük resimlerini listeleyen daha derin Microsoft 365 entegrasyonu içeriyor.

Kullanıcı arabirimi değişiklikleri çok büyük kapsama sahip değil, ancak yuvarlak düğmeler ve dokunmaya daha uygun öğelerle Windows 11’in genel tasarım yönüne daha yakın görünüyor. Microsoft, Windows 8’den bu yana Dosya Gezgini’ni kökten değiştirmedi. En son ince ayarlama, Ekim 2022’deki en son büyük Windows 11 güncellemesinde getirilen sekme desteği olmuştu.

windows 11 dosya gezgini

Ayrıca Microsoft’un, Dosya Gezgini için, fotoğrafların daha büyük önizlemelerini içerecek yeni bir galeri alanı üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Buna ek olarak Microsoft’un, tıpkı macOS Finder uygulamasının dosyaları etiketleyip düzenlemenize izin vermesi gibi, Dosya Gezgini için bir etiketleme özelliği üzerinde çalıştığı söyleniyor.

Microsoft, bu yeni Dosya Gezgini değişikliklerini resmi olarak doğrulamadı, ancak bu değişikliklerle ilgili kodun bazı bölümleri, son Windows 11 test sürümlerinde tespit edildi. Microsoft, Windows 11’de her zaman sunulmayabilecek deneysel özellikleri son zamanlarda daha çok test ediyor, ancak bu Dosya Gezgini değişikliklerinin 2023’ün sonuna kadar kullanıcılara sunulacağı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER