Teknoloji

Windows 11 için yeni bir arama motoru widget’ı test ediliyor

windows 11

Microsoft, işletim sisteminin en son Insider Ön İzleme Derlemesinde Windows 11 masaüstüne isteğe bağlı bir web araması ekliyor. Şirket, bu özelliği “hafif etkileşimli içerik” olarak tanımlıyor ve Windows 11’e eklemeyi düşündüğü bu tür birçok araçtan ilki olduğunu söylüyor. Ancak bu eklenen şey gerçekte bir widget’tan başka bir şey değil gibi görünüyor.

Yalnız en son Windows 11 önizleme yapısına kaydolan herkes yeni arama kutusunu göremiyor. Ancak bunu beğenen veya beğenmeyen herkes, masaüstüne sağ tıklayıp “Daha fazla seçenek göster”i seçip ardından “Aramayı göster” seçeneğini kapatarak özelliği devre dışı bırakabilir.

En son önizleme derlemesini çalıştırıyorsanız, arama kutusunun görünmesine bir şans vermek için bilgisayarınızı yeniden başlatmanız da gerekiyor.

Bu test edilen widget, bilgisayar genelinde bir arama yerine web’de arama imkanı sağlıyor. Aslında çoğu insan için internet tarayıcısında yeni bir sekme açıp doğrudan adres çubuğuna anahtar kelime veya terimi yazarak arama yapmak fazlasıyla kolaydır. Bu yeni araç Microsoft’un insanları Edge ve Bing’e yöneltmek için kullandığı bir başka yol gibi görünüyor.

Her ne olursa olsun, şirketin masaüstünde daha fazla widget sunmak için çalıştığını görmek güzel.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER