Teknoloji

Windows 11 Android uygulamalarını AMD ve ARM işlemcili cihazlarda da çalıştıracak

windows 11 android

Windows 11 tanıtım etkinliğinin en önemli duyurularından birisi de işletim sisteminde Android uygulamalarının da çalıştırılabilecek olmasıydı. Bu desteğin temelinde Intel’in Bridge adını taşıyan teknolojisi bulunuyor. Söz konusu teknoloji sayesinde uygulamaların x86 sistemlerde çalışması mümkün hâle geliyor.

Bu sistem Intel tarafından geliştirilse de, Windows 11’de Android uygulamalarını çalıştırma deneyimi sadece Intel işlemcili cihazlara özel olmayacak. AMD ve ARM tabanlı işlemciler de Android uygulamalarını destekleyecek.

Intel tarafından konuyla ilgili olarak The Verge sitesine gönderilen açıklamada, şirketin bu özelliği tüm x86 tabanlı platformlarda sunmanın önemine inandığı ve bu nedenle Bridge’in tüm x86 platformlarda desteklendiği belirtildi. Microsoft, Android uygulamalarının Windows 11’de ne kadar iyi çalışabileceği konusunda ise şimdilik fazla detay vermedi.

Windows 11, Android uygulamalarını Amazon Appstore ile yapılan yeni bir iş birliği çerçevesinde destekleyecek. TikTok gibi Android uygulamalarını Microsoft Mağaza’da bulmak mümkün olacak. Ancak kullanıcıların uygulamaları yükleyebilmek için Amazon hesaplarına giriş yapması gerekecek. Yükleme işleminin ardından Android uygulamaları Windows 11’de diğer uygulamalar gibi çalıştırılabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER