Teknoloji

Windows 10’un yeni Mail ve Takvim uygulamalarını barındıran sürümü internete sızdı

windows-10-logo-021014

Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 10 için oluşturduğu ön izleme programı, katılımıcılarına düzenli olarak yayınlanan güncellemelerden faydalanma imkanı veriyor. Ancak bazı kullanıcılar, Microsoft’un yayınlayacağı özellikleri güncellemelerden önce internete sızdırmayı başarıyor. İnternete sızan yeni bir Windows 10 sürümü de, kullanıcıların hoşuna gidecek bazı yenilikleri gözler önüne çıkarıyor.

Microsoft’un Windows 10 için hazırladığı Office uygulamalarını hatırlatan Mail ve Takvim uygulamaları söz konusu yenilikler arasında göze çarpmayı başarıyor. Şirket Mail ve Takvim uygulamalarından ocak aynıda gerçekleştirdiği geniş kapsamlı tanıtım etkinliğinde bahsetmiş olsa da, internete sızan sürüm bu uygulamaların test edilmesinin önünü açıyor. Her iki uygulamanın da önümüzdeki aylarda yayınlanacak Windows 10 ön izleme sürümünde yer alması bekleniyor.

Mail ve Takvim uygulamaları halihazırda epey sade olsalar da, fazlasıyla işlevsel, hızlı ve sorunsuz bir kullanım deneyimi sunuyorlar. Uygulamaların Windows 8.1 versiyonlarına kıyasla bir hayli gelişmiş olduklarının altı çiziliyor. Yeni Mail uygulaması için Outlook’un iOS ve Android uygulamalarında sürükleme hareketlerini alan Microsoft, dokunma destekli cihaz sahiplerine e-posta kutularını sürükleme hareketleriyle yönetme imkanını sağlıyor. Çoklu hesap desteği ve Google ile Exchange hesaplarının kolayca eklenebilmesi yeni Mail uygulamasında göze çarpan özellikler arasında bulunuyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde uygulamanın sağ paneline kişiselleştirilmiş bir görüntü de yerleştirebilecek. Şu an için Mail olarak anılan uygulamanın önümüzdeki dönemde Outlook adıyla anılması bekleniyor.

Windows 10’un Takvim uygulaması Google Takvim desteğiyle birlikte geliyor. Microsoft’un Windows 8.1’de düştüğü hatayı tekrarlamaması ve Google Takvim desteği sunması önemli bir ilerleme olarak değerlendiriliyor. Windows 8.1 versiyonuna kıyasla bir hayli gelişmiş gözüken yeni Takvim uygulaması, tasarımı itibarıyla Office uygulamalarını hatırlatıyor. Microsoft’un Takvim uygulamasını doğrudan Mail uygulamasını doğrudan Mail uygulamasına entegre etmemesi ise şaşırtıcı bir karar olarak niteleniyor. Zira şirket Outlook ile kişileri, takvimi ve e-postaları bir potada birleştirmeye odaklanmaya başlamıştı.

Yeni Windows 10 sürümünde Mail ve Takvim uygulamaları en dikkat çekici yenilikler olsa da, sürüm beraberinde başka küçük değişiklikler de getiriyor. Microsoft’un Windows 10 için hazırladığı yeni internet tarayıcısı Project Spartan’a “Internet Explorer ile birlikte aç” seçeneğinin eklenmesi ve ebeveyn kontrollerinin yönetilmesi için hazırlanan Microsoft Aile uygulamasının ortaya çıkışı diğer yenilikler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER