Teknoloji

Windows 10 Teknik Ön İzleme sürümü indirilmeye hazır

windows-10-logo-021014

Microsoft salı günü duyurusunu gerçekleştirdiği Windows 10’un teknik ön izleme versiyonunu da beklentilere uygun şekilde dağıtıma sundu. Windows 10 Teknik Ön İzleme sürümü ilgili kullanıcıları, geliştiricileri ve kurumsal müşterileri hedefliyor ve onların Windows’a getirilen en son değişiklikleri görüp değerlendirmesine olanak sağlıyor.

Microsoft oluşturduğu özel program sayesinde Windows 10 geliştirme süreci boyunca ön izleme sürümü kullanıcılarına düzenli güncellemeler sunacak, programa kaydolan kullanıcılar bu sayede en güncel yazılımı test etme fırsatı yakalayacak. Microsoft, Windows 10’u erkenden yüklemeye ve test etmeye hevesli olan kullanıcıların geri bildirim iletme noktasında da hevesli olacaklarını düşünüyor ve onları sürekli güncellemeler sunarak daha fazla teşvik etmeyi amaçlıyor.

Windows 10 Teknik Ön İzleme sürümü ISO dosyası olarak indirilmeye sunuluyor, böylelikle onu sanal bir makineye kurmak ya da başka bir makinede işletim sistemi olarak kurulum gerçekleştirmek, ayrıca bununla Windows 8.1 ile çalışan makineyi güncellemek bile mümkün oluyor. Tabii ki, erken ön izleme sürümü olduğu için karşınıza çeşitli hatalar çıkacaktır, bu nedenle Windows 10 Teknik Ön İzleme sistemini önemli işlerinizi yapmadığınız, yedekte duran bir bilgisayara veya sanal makineye kurmanız yerinde olacaktır.

Aşağıdaki bağlantıları takip ederek İngilizce olarak sunulan Windows 10 Teknik Ön İzleme sürümünü indirebilirsiniz.

Windows 10 Technical Preview x86 (2.9GB ISO)
Windows 10 Technical Preview x64 (3.8GB ISO)

İLGİLİ HABERLER