Teknoloji

Windows 10 için en son güvenlik güncellemesi Ekim 2028’de yayınlanacak

windows 10

Windows 10 Copilot AI desteği sunacak olsa da, 14 Ekim 2025 tarihinden itibaren güncelleme almayacak. Ancak bu güvenliğin tamamen göz ardı edileceği anlamına gelmiyor. Microsoft öncelikle şirketlerin nihai yükseltmeye hazırlanmak için yeterli zamana sahip olmasını sağlamak amacıyla Genişletilmiş Güvenlik Güncelleştirmesi programı sunacak. Bu program ücretli olacak. Fiyat konusunda henüz bilgi verilmediğini belirtmekte fayda var.

Kurumsal kullanıcılar, Windows 7 için uygulanan programa benzer şekilde Windows 10 için Genişletilmiş Güvenlik Güncelleştirmelerini yıllık abonelik yoluyla satın alabilecek. Bu program kapsamında 14 Ekim 2028’e kadar güvenlik güncellemesi almak mümkün olacak. Ancak bu programın yalnızca kritik ve önemli güvenlik güncellemelerini kapsadığını, bu yamalar dışında teknik destek verilmeyeceğini unutmamakta fayda var.

Yukarıdakilere alternatif bir çözüm, Windows 10 bilgisayarlarını Windows 365 aboneliği yoluyla buluttaki Windows 11’e geçirmek. Bu şekilde, bu makinelerdeki gerçek sistem, Genişletilmiş Güvenlik Güncelleştirmelerinden hiçbir ekstra ücret ödemeden yararlanabilecek. Ancak burada da maksimum sürenin üç yıl olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Windows 10 Genişletilmiş Güvenlik Güncelleştirmesi programına bireysel kullanıcılar da dahil edilecek

Microsoft Genişletilmiş Güvenlik Güncelleştirmesi programına bireysel kullanıcıları da dahil etmeyi planlıyor. Windows 7 döneminde böyle bir durum söz konusu değildi. Bu kararın temelinde Windows 10’un hâlâ oldukça yoğun şekilde kullanılmasının olduğu rahatlıkla söylenebilir. StatCounter’ın kasım ayı verilerine göre, işletim sisteminin pazar payı yüzde 68.02 iken; Windows 11 henüz yüzde 30’u geçebilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER