Teknoloji

Windows 10 Pro for Workstations güncellemeyle daha yüksek performans sunacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

windows 10 pro for workstationsİş istasyonları için hazırlanan Windows 10 Pro for Workstations, geçtiğimiz ağustos ayında duyurulmuştu. Microsoft, bu sürümü kullananların cihazlarından daha yüksek performans almalarını sağlayacak yeni bir güç modunu hayata geçirmeye hazırlanıyor. Söz konusu modun mart veya nisan ayında yayınlanması beklenen yeni Windows 10 sürümüyle birlikte kullanıcılara ulaştırılması planlanıyor.

Yüksek performanslı iş istasyonları kullananlar için hazırlanan yeni güç modu, beraberinde çeşitli yenilikler getiriyor. Bu yenilikler arasında özel güç yönetimi araçları dikkat çekiyor. Söz konusu araçlar sayesinde kullanıcılar cihazlarından sistemin izin verdiği en yüksek performansı alabiliyor.

Windows Insider programının şefi Dona Sarkar, yeni güç modunu şu sözlerle anlattı: “Yeni yaklaşım, mevcut Yüksek Performans yaklaşımının üzerine inşa edildi. Bu yaklaşımda bir adım daha öteye giderek ince ayarlanmış güç yönetim teknikleriyle en küçük gecikmeleri bile ortadan kaldırmayı hedefledik. Doğrudan donanımı etkileyen mikro gecikmeleri ortadan kaldıran bu güç şeması, mevcut dengeli plandan daha fazla enerji tüketiyor.”

Yeni modun daha fazla enerji tüketmesi nedeniyle Microsoft, bu modu pille çalışan cihazlarında sunmayacak. Sadece iş istasyonlarında yeni moddan yararlanılabilecek.

Windows 10 Pro for Workstations sunucu seviyesindeki donanımlar için geliştirilmişti

Windows 10 Pro for Workstations, sunucu seviyesindeki donanımlar ve “uzman” olarak nitelenebilecek kullanıcılar için geliştirilmişti.

İLGİLİ HABERLER