Teknoloji

Windows 10 ön izleme sürümü Android telefonu bilgisayara bağlıyor

windows 10 on izlemeMicrosoft bilgisayar ve akıllı telefonların uyum içinde hareket etmesi adına verdiği sözü yerine getirmeye çalışıyor. Yeni yayınlanan Windows 10 ön izleme sürümü, Windows ve mobil cihazları entegre etmekte kullanılacak ilk özellikleri beraberinde getiriyor.

Yeni sürümle birlikte Android kullanıcıları telefonlarını bilgisayara bağlayabilecek ve web’de gezinme deneyimini büyük ekranda sürdürebilecek. Özelliğin kurulumuyla birlikte mobil tarayıcının paylaşma menüsüne web sayfasını PC’de görüntüleme seçeneği de eklenecek.

Ön izlemede iPhone desteğini ve Microsoft’un sonbaharda yayınlanacak Creators Update’te bulunacağını söylediği belge eş zamanlama gibi pek çok dikkat çekici özellik bulunmuyor.

Windows 10 ön izleme sürümü Cortana’nın yeni yeteneklerini de gösteriyor

Windows 10 için yayınlanan son ön izleme sürümü, başka yenilikleri de barındırıyor. Cortana artık kullanıcıların internet tarayıcısını açmasına gerek kalmadan bazı web sonuçlarını görüntüleyebiliyor. Dijital asistan bilgisayarı yeniden başlatmak, oturumu sonlandırmak veya tamamen kapatmak için kullanabiliyor. Windows 10 Mobile kullanıcıları ise Continuum modu aktifken de Portre moduna geçiş yapabiliyor. Hızlı halka olarak nitelenen ön izleme sürümleri açık bakımından zengin olsa da, Windows 10’un yeni ön izleme sürümü sunduğu özelliklerle merak uyandırıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER