Teknoloji

WhatsApp yılbaşı akşamında görüşme rekorunu kırdı

whatsapp ödeme servisi

Küresel koronavirüs salgını nedeniyle dünya, 2021’e sosyal olarak mesafeli şekilde girdi. Bu sosyal mesafeyi WhatsApp’ın açıkladığı sayılarda net biçimde görülüyor. Yapılan açıklamaya göre, yılbaşı akşamında WhatsApp ile 1.4 milyar sesli ve görüntülü görüşme gerçekleştirildi. Böylelikle WhatsApp’ın bir gün içindeki görüşme rekoru kırılmış oldu.

Bir yıl önceye kıyasla yapılan sesli ve görüntülü görüşmelerin yüzde 50 oranında arttığı belirtildi. Yapılan görüşmelerin sayısının herkesin bir anda WhatsApp ve türevi uygulamalara yüklendiği pandeminin başlangıç dönemini de geçtiğine dikkat çekildi.

Diğer uygulamalar da yılbaşı akşamında sınırları zorladı. Facebook Messenger’ın ABD’deki grup görüşme hacminin en yüksek seviyeye ulaştığı ve günlük ortalamanın ikiye katlandığı belirtildi. Facebook Live ve Instagram Live ile de dünya genelinde 55 milyon canlı yayın gerçekleştirildi.

Facebook’tan yapılan açıklamada, şirketin altyapısını kuvvetlendirmek adına daha önce eşi görülmemiş verimlilik iyileştirmeleri yaptığı ifade edildi. Ekiplerin yılbaşı akşamında da görev başında olduğunun altı çizildi.

WhatsApp yılbaşı akşamında gördüğü yoğunluğu bir daha görmeyebilir. Tüm dünya 2022’ye salgından uzak ve sosyal mesafesiz biçimde girmeyi umuyor. Aşılamayla birlikte bunun gerçek hâle gelmesi olası görünüyor. Yine de, WhatsApp’ın bu rekoru teknolojinin insanları bir arada tutmaktaki gücünü bir kez daha gözler önüne seriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER